Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ Els Populars va votar en contra d’una moció del bipartit alzireny per que suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”.
ACTUALITAT/ Els Populars va votar en contra d’una moció del bipartit alzireny  per que suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”.

ACTUALITAT/ Els Populars va votar en contra d’una moció del bipartit alzireny per que suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”.

0
0

El Partit Popular d’Alzira vota en contra de la moció presentada pel bipartit alzireny en la qual demanaven la defensa de l’ús del valencià (per a ells català) en l’administració pública per considerar-la un autèntic atac a la llengua valenciana

El Tribunal Suprem no ha prohibit que el govern valencià es dirigisca en valencià, el que ha fet és demanar que no ho faça a soles en valencià.

La moció presentada per Compromís i PSOE en el ple de l´ajuntament d´Alzira del mes de juliol ve motivada pel rebuig del Tribunal Suprem als recursos de la Generalitat i el sindicat STEPV contra la resolució del TSJ, entorn al decret d’usos del valencià en l’administració i que ha ficat en peu de guerra a totes les institucions i partits polítics partidaris de fer desaparèixer al valencià com la llengua dels valencians tal com diu el nostre estatut d´autonomia.

ALZISAN Ecologico y tradicional


En la defensa de la moció l´alcalde de la nostra ciutat va arribar a vanagloriar-se d´ haver sigut President de l´entitat Escola Valenciana, entitat que encapçala la defensa de la unitat de llengua entre el valencià i el català.

Tot ve provocat per l´acord de cooperació per a una normativa inclusiva i unitària que l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat i signat junt amb l´ Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de les Illes Balears que subordina una inferior llengua “valencià” a una superior “llengua catalana”, i que contradiu la Llei de Creació de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), fins al punt de trencar el consens que fins hui, existia dins de l l´Acadèmia i que ha fet que alguns acadèmics hagen votat en contra o s’han abstingut i també hi ha hagut un vot particular expressament contrari a l’acord.

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/cajas/

Cal recordar que en el Preàmbul de la Llei de Creació de l´AVL es diu que “ L´ent es basarà en la tradició lexicogràfica i literària i la realitat lingüística genuïna valenciana”. Des del Partit Popular lamenten que una institució que es va presentar en 1998 a la societat valenciana com una entitat de consens, a on estarien representades totes les sensibilitats, i que permetria superar el conflicte lingüístic valencià, en estos últims anys ha caigut en el sectarisme, fins i tot anar en contra de la seua pròpia Llei de Creació.

S´ha trencat un consens per part dels responsables de la Política Lingüística valenciana actual amb la imposició en l´Administració d´uns criteris lingüístics elaborats amb un esperit que exclou a una part important del valencià genuí. La direcció General de Política Lingüística està fent que d´una manera dogmàtica en els documents oficials de la Generalitat Valenciana impere un model lingüístic artificiós, abandonat feia molts anys, per inservible i estranys als valencianoparlants. Ha fet que torne la censura lingüística, efectiva i real en l´Administració, marginant paraules i expressions genuïnes valencianes en favor de les més pròpies del català occidental, estranyes al valencià.

Esta situació del valencià en la Comunitat Valenciana, és la que aprofiten institucions com Escola Valenciana i partits polítics com Compromís i PSOE per a propagar falsedats com que el Tribunal Suprem ha prohibit que el govern valencià es dirigisca al govern català en valencià, quan el que ha fet és demanar que no ho faça a soles en valencià(per a ells català).

Caldria recordar que una de les bases de la democràcia és complir amb les lleis i això pareix que quan no és del seu grat no va amb ells.

Per estos motius el Partit Popular d´Alzira va votar en contra d´una moció que el seu fi no era altre que alterar la convivència entre els valencians i que suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”.