Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ En perill el turisme del terme municipal de Sueca
ACTUALITAT/ En perill el turisme del terme municipal de Sueca

ACTUALITAT/ En perill el turisme del terme municipal de Sueca

0
0

Les intencions de Demarcació de Costes aniquilaran el turisme del terme municipal de Sueca

La incomprensió inicial ha donat pas a la més enèrgica repulsa pel “maltractament i la condemna a la despoblació i a les pèrdues milionàries que suposaran per a la nostra economia i sostenibilitat com a pobles”

Per als alcaldes de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes la decisió política, que no tècnica, de Costes, de no aportar cap quantitat econòmica per a la reconstrucció del passeig marítim, implicarà gravíssims perjudicis a l’economia de la zona

ALZISAN Ecologico y tradicional

Les primeres intencions manifestades pel Ministeri per a la Transició Ecològica, a través de Demarcació de Costes, de no aportar cap quantitat econòmica per a la reparació del passeig marítim de les nostres platges, després dels greus desperfectes patits pel temporal Gloria, han suposat la indignació dels alcaldes de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes.

Tal decisió, de caràcter polític, ha sigut comunicada als tècnics de Demarcació de Costes perquè li la feren arribar als responsables d’estes poblacions.

La incomprensió inicial ha donat pas a la més enèrgica repulsa pel “maltractament i la condemna a la despoblació i a les pèrdues milionàries que suposaran per a la nostra economia i sostenibilitat com a pobles”, han manifestat. Per això, ja han afirmat que acudiran on faça falta perquè se’ls escolte en defensa de la supervivència d’estes poblacions i els interessos dels seus veïns.

En la resolució, aprovada i comunicada als representants i tècnics municipals, se’ls informa que únicament actuaran regenerant l’arena de les dunes afectades en zones de platja naturals, sense ocupació de domini públic; en l’escala del pont que creua la coneguda com a gola de Motilla; i en la retirada de la fonamentació d’una antiga construcció pegada a la mar també en la zona de Motilla.

Per als alcaldes, eixes úniques actuacions, després dels greus desperfectes que ha patit el passeig marítim, suposen “un abandó complet per part del Ministeri que està deixant-se portar més, en les seues decisions, per un ecologisme radicalitzat que pels drets fonamentals de les persones i la sostenibilitat dels pobles.

Hi ha ciutadans que únicament poden accedir als seus habitatges pel passeig marítim, a l’igual que locals comercials. És que no pensen en el mal que li estan fent a les persones?”, ha assenyalat Juan Botella, alcalde del Perelló, qui ha indicat també que la decisió de no col·laborar en la reparació dels passejos marítims impedirà la comunicació fluida de persones que existia entre les diferents urbanitzacions de la costa, “serà una vertadera ruïna per al municipi. Ningú invertirà en habitatges en la nostra zona. L’Estat lluita contra la despoblació i a nosaltres ens tancaran turísticament totes les possibilitats. Despoblaran tota esta zona”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat també que, després de la decisió del Ministeri, encara que els ajuntaments comptaren amb eixa quantitat de diners per a la reparació, tot el procés administratiu de licitacions, projectes, contractacions i obres faria impossible disposar del passeig totalment reparat abans de l’estiu.

“Nosaltres som ecologistes com el que més, perquè un 70% del nostre territori es troba dins del parc natural, però ha d’haver-hi un punt de trobada entre el medi ambient, l’economia i la societat. No es pot anar ni a un extrem ni a l’altre. Cal buscar un consens, un punt de trobada, que és el que no s’ha fet amb esta decisió”, assenyala Vázquez.

L’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, no comprén esta decisió, incideix en què política, no tècnica, enviada des del Ministeri, “que pot acabar amb el total abandó de la costa valenciana, ja que el que pretenen és que tornem a la situació que es vivia fa 100 anys i que desapareguen els passejos i les construccions més pròximes”.

Sanjaime lamenta les quantioses pèrdues econòmiques que suposarà esta decisió. “Tenim a les altes esferes abocant-nos cada vegada més a un país de serveis, no productiu, que ens espenta a viure del turisme, i ara ens lleven la nostra major font d’ingressos. Tot per l’ecologisme radical que ens volen imposar. Nosaltres som ecologistes que cuidem el medi ambient i respectem l’entorn on vivim. Ara bé, el que no permetrem és l’ecologisme radical i salvatge que atempte contra els nostres interessos de ciutadà i contra la nostra societat”.

Els tècnics municipals aposten per una reconstrucció dels passejos amb estructures i materials especials, hidrodinàmics, concordes a les característiques del lloc. I recorden que aquells trams construïts més recentment, amb reforçaments, no han patit danys com els que sí han patit aquells trams amb més antiguitat, sense una fonamentació adequada.

A més, remarquen que les mesures correctors que es van aprovar l’any 2012 sobre l’ampliació del Port de València, no s’han complit, han afavorit la variació dels corrents i han perjudicat notablement les nostres platges. Per això, en l’últim ple celebrat el 6 de febrer, l’equip de govern va presentar una moció sol·licitant que estes mesures siguen una realitat al més prompte possible per a evitar l’erosió de la nostra costa.

Davant la gravetat de la decisió presa pel Ministeri, els ajuntaments treballaran a facilitar l’accés als habitatges i locals comercials. Així mateix, sol·licitaran una reunió amb el Centre de Coordinació d’Emergències per a buscar solucions i, si fora el cas, estudiarien dur a terme accions més contundents.