Home ACTUALITAT SEGURETAT/ Atac informàtic a l’Ajuntament Carcaixent
SEGURETAT/ Atac informàtic a l’Ajuntament Carcaixent

SEGURETAT/ Atac informàtic a l’Ajuntament Carcaixent

0
0

El sistema informàtic de l’Ajuntament de Carcaixent es restablix amb total normalitat

A primera hora de la vesprada es va recuperar la informació que havia estat segrestada per un atac informàtic

A primera hora de la vesprada de dimarts el personal del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Carcaixent havia restablert el sistema informàtic després de l’atac patit dilluns de vesprada en el que la xarxa interna del consistori va quedar segrestada a canvi d’un pagament en bitcoins per alliberar la informació.

ALZISAN Ecologico y tradicional
anigifANUNCIATE TOTALZIRA

L’atac del «hacker» va impedir que personal municipal poguera treballar ahir amb normalitat al no tenir accés als ordinadors, quedant totalment paralitzada l’activitat del consistori. Finalment, després d’un intens matí de feina, es van poder restaurar les còpies de seguretat que es realitzen de forma periòdica i que no es van veure afectades durant l’atac.

Des d’ahir de matí, agents de la Guàrdia Civil especialitzats en delictes informàtics van assumir la investigació en coordinació amb el servei de ciberseguretat de la Generalitat Valenciana. En estos moments, estan treballant conjuntament amb el personal tècnic d’informàtica del consistori que està facilitant-los informació per poder avançar en l’esclariment dels fets i saber per on s’havia produit l’atac i perquè. Les primeres sospites apunten que l’atac es va produir a través d’un correu electrònic.

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/cajas/

Des del consistori es vol remarcar que la informació que va estar segrestada es tractava de dades derivades de la gestió diària dels diferents departaments municipals i que no suposava un material “especialment sensible” i que ni ha perillat la informació de particulars.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha volgut agrair al personal del departament d’informàtica la tasca realitzada durant tot el dia d’ahir “lamentablement, estos atacs estan convertint-se en una pràctica més habitual que solen realitzar els pirates informàtics i que esta vegada ens ha tocat a nosaltres”. Salom ha explicat que en estos moments s’estan revisant els protocols per saber quin ha estat el punt feble, no obstant, ha volgut remarcar que “este inicident ha demostrat que el protocol actual funciona correctament ja que les còpies de seguretat s’han pogut restablir de forma ràpida i segura i tornar al funcionament normal de l’ajuntament en menys de 24 hores”.

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *