Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA SALUT/ 8é Cicle Salut Mental i Cine a Alzira
SALUT/ 8é Cicle Salut Mental i Cine a Alzira

SALUT/ 8é Cicle Salut Mental i Cine a Alzira

0
0

Hui i el proper divendres 11 d’octubre aplega a la Casa de la Cultura i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira, la huitena edició del Cicle Salut Mental i Cine a Alzira.

Ho fa amb dos temàtiques: els estereotips que envolten els adolescents i les dificultats de les persones que patixen trastorn bipolar, des d’una perspectiva integradora.

La primera de les temàtiques aprofundirà en la riquesa de les diferències, a través de la pel·lícula Las ventajas de ser un marginado, un film dels Estats Units, de 2012, protagonitzat per Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller i Mae Whitman, que ens narra la història de Charlie (Logan Lerman), un jove tímid i marginat que escriu una sèrie de cartes a un persona sense identificar en les quals aborda assumptes com l’amistat, els conflictes familiars, les primeres cites, el sexe o les drogues. Deurà afrontar dificultats, alhora que lluitar per a trobar un grup de persones amb les quals puga encaixar i sentir-se a gust.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Es projectarà hui, immediatament després de l’acte de presentació del Cicle que tindrà lloc a les 19.30 hores i que comptarà amb la presència de la regidora de Sanitat d’Alzira, Gemma Alós, directius de l’Hospital de la Ribera, així com de José Enrique Romeu, cap del Servei de Psiquiatria del Departament de Salut de la Ribera. Posteriorment a la projecció de Las ventajas de ser un marginado els professionals de la Unitat de Salut Mental i Adolescent (USMIA) moderaran el col·loqui. 

Pel que fa a la segona temàtica, divendres 11 d’octubre, es visionarà la pel·lícula Infinitely polar bear, una cinta dels Estats Units, de 2014, protagonitzada per Mark Ruffalo, Zoe Saldana i Imogene Wolodarsky, que gira al voltant de Cameron, un pare maniacodepressiu amb un trastorn bipolar que té una crisi nerviosa que el deixa sense feina, mentre Maggie, la mare, no pot cobrir les despeses familiars. Els problemes econòmics amenacen acabar amb la família. Maggie decidix acceptar una beca a Nova York però ha de deixar les seues filles, Faith i Amelia, a Boston, amb el seu pare. Així comença un experiment de 18 mesos en què Cameron ha d’assumir la paternitat de les seues precoces i sensibles xiquetes.

Abans de la pel·lícula l’Associació de Familiars i Arrimats de la Ribera Alta per als Drets del Malalt Mental (AFARADEM) realitzaran un curt al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental.

Gemma Alós, regidora de Sanitat, anima a totes i tots a participar d’este interessant Cicle de Salut Mental i Cine, a la Casa de la Cultura d’Alzira.