Home COMERÇ COMERÇ/ Millora la il·luminació del centre de la ciutat
COMERÇ/ Millora la il·luminació del centre de la ciutat

COMERÇ/ Millora la il·luminació del centre de la ciutat

0
0

Alzira atén la sol·licitud dels comerciants i millora la il·luminació del centre de la ciutat

La Regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alzira, àrea gestionada pel regidor Fernando Pascual, ha substituir provisionalment els cinc caps de fanal de l’avinguda dels Sants Patrons que es trencaren en l’episodi de fortes ratxes de vent del passat mes de desembre.

També s’ha atés la sol·licitud presentada per l’Associació Empresarial d’Alzira, en nom dels establiments ubicats en esta cèntrica via de la ciutat, que consistix en l’encesa de la part baixa dels fanals, els que recauen a la vorera per tal de dotar de major il·luminació a l’avinguda.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Pascual ha declarat que: «Amb el cinquanta per cent de fanals encesos, i realitzades les tasques de mesurament lumínic es complix amb les exigències de la Instrucció Tècnica Complementaria (ITC) respecte als nivells d’il·luminació, del Ministeri d’Indústria, però no obstant això no s’ha volgut fer cas omís a la petició de l’Associació Empresarial, per tant s’ha encés en la seua totalitat els fanals d’esta artèria comercial de la ciutat».

Cal assenyalar que segons la instrucció tècnica, les voreres de carrers amb alt prestigi urbà han de complir uns requisits de tindre una il·luminació mitjana de 25 lux i els vials de circulació rodada de 11,25 lux.

Realitzats els mesuraments pertinents han donat com ha resultat que en les voreres de la banda de Correus hi ha una il·luminació mitjana de 77,8 lux, amb un valor mínim de 25,7 lux, mentre que en les voreres de la part d’enfront, els mesuraments han donat un nivell d’il·luminació de 66,8 lux.

Pel que respecta als vials s’ha obtingut una il·luminació mitjana de 13,74 lux, amb un valor mínim de 12,1 lux i es comprova que també es compleixen les especificacions de la ITC.

Per acabar el regidor de l’àrea de Serveis Urbans ha destacat que s’està estudiant la viabilitat de canviar l’actual il·luminació de 3000k per una de tecnologia Led de 4000k, la qual cosa contribuiria a comptar amb millor intensitat lumínica amb un menor consum.