Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ Les tres generacions descendents de Vicente Aledón cedeixen el seu patrimoni cultural
ACTUALITAT/ Les tres generacions descendents de Vicente Aledón cedeixen el seu patrimoni cultural

ACTUALITAT/ Les tres generacions descendents de Vicente Aledón cedeixen el seu patrimoni cultural

0
0

La família Aledón cedix al MUMA 300 obres de teatre i sainets valencians pertanyents a Vicente Aledón

A l’acte han assistit els familiars més directes de Vicente Aledón, el seu fill Joaquín, les seues netes Clara i Mª José i el seu besnet, Josep, que no han volgut perdre’s l’emotiu acte. 

El MUMA, Museu Municipal d’Alzira, alberga bona part del passat del veïnat de la nostra ciutat, troballes com monedes, pitxers, panells ceràmics etc.; quadres de pintors locals destacant a Teodoro Andreu, que disposa d’una sala exclusiva per tal de mostrar la seua obra; i també importants documents que ens ajuden a entendre de quina manera vivien, pensaven i s’entretenien els nostres avantpassats.

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/cajas/

Hui la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, junt al director del MUMA, Agustí Ferrer, han rebut de mans de la família Aledón 300 obres de teatre i sainets valencians que pertanyien a  Vicente Aledón i que, el seu fill, Joaquín s’ha encarregat de classificar i datar. En l’any 2006 ja van ser cedides 700 obres que sumades a l’entrega de hui passen a ser 1.000 les peces que es custodien al museu, totes elles pertanyents a un home que, encara que va nàixer a Corbera, va passar la seua vida a Alzira.

ALZISAN Ecologico y tradicional

A l’acte han assistit els familiars més directes de Vicente Aledón, el seu fill Joaquín, les seues netes Clara i Mª José i el seu besnet, Josep que no han volgut perdre’s l’emotiu acte. 

«Tot el que es cedit al museu és benvingut, ja que aporta una nova vida a l’espai museístic. Qualsevol donació ens fa sentir-nos orgullosos del comportament dels nostres predecessors i ens ajuda a conéixer millor i amb tot detall els costums i manera d’entendre altres èpoques, que a la fi són les que ens han portat fins on ens trobem hui», ha assenyalat la regidora.