Home CULTURA CULTURA/ 25a edició Premis Literaris Ciutat de Carcaixent
CULTURA/ 25a edició Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

CULTURA/ 25a edició Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

0
0

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent convoquen la 25a edició

En ella podran interactuar menors amb edats i capacitats diferents

El dimecres 5 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc l’acte públic de convocatòria de la 25a edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent a la Biblioteca Pública Municipal Julián Ribera de Carcaixent (c/ Jaume I, 33). Durant l’acte es presentarà també el títol El rellotge de la vida, que recull els relats i poemes guanyadors de les dues anteriors edicions del premi.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Hi intervindran Paco Salom, alcalde de Carcaixent; Pasqual Pastor, regidor de Cultura; i Josep Gregori, editor de Bromera. A més a més, hi participarà el trio de corda TresArcs.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-cinquena edició, són una prova destacada de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores.

Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia.


El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En amb dues, poden participar les persones menors de 20 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior, i batxillerat de la Comunitat Valenciana.

Per a això, hauran de presentar les seues obres, originals, inèdites i en valencià, en el format establert a les bases del certamen abans de les 21 h del pròxim 5 d’abril.

Les persones guardonades amb els primers premis de cada modalitat rebran 450 €; les dels segons premis, 250 €; i les finalistes rebran, cadascuna, un lot de llibres valorat en 150 €.

A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XXV Premis Literaris Ciutat de Carcaixent estarà format pel regidor de cultura o una persona representant, que el presidirà, quatre persones representants del sector educatiu, un/a autor/a de prestigi, un/a representant de Bromera i un/a bibliotecari/a.