Home CULTURA CULTURA/ El paper de la dona en la pintura al segle XIX
CULTURA/ El paper de la dona en la pintura al segle XIX

CULTURA/ El paper de la dona en la pintura al segle XIX

0
0

La Regidoria d’Igualtat organitza una exposició sobre el paper de la dona en la pintura al segle XIX

Es podrà visitar al Mercat Municipal fins el diumenge 8 de març

La Regidoria d’Igualtat en col·laboració amb l’Associació Dones en acció, ha organitzat la exposició «Mestres del pinzell» que tractarà sobre el paper de la dona en la pintura al llarg del segle XIX.

ALZISAN Ecologico y tradicional

L’exposició vol posar en relleu el paper de la dona en l’àmbit artístic, on tradicionalment ha estat sempre banalitzat i menyspreat i reservat per al gènere masculí.

La mostra se centra en el segle segle XIX, ja que en les primeries de l 1900 s’aconseguirà un equilibri relatiu i aparent ja que, com s’ha pogut comprovar amb el pas del temps, moltes de les millors obres van ser realitzades per dones sota pseudònims masculins.

Xelo Pastor, Regidora d’Igualtat ha volgut destacar que “amb esta exposició volem recordar la posició de les dones a l’art al llarg del temps. De passar d’una posició d’objecte de pintura a una de pintora, del canvi de musa i model a productora artística”.

L’exposició es podrà visitar al Mercat Municipal des del divendres 14 de febrer fins el diumenge 8 de març. L’exposició, que està dirigida a tota la ciutadania, mostrarà com l’art ha sigut un mitjà d’apoderament femení i com la supremacia masculina en la pintura ha anat canviant amb el temps.

L’associació “Dones en acció” és una agrupació feminista de la localitat de Xirivella fundada en defensa del feminisme que realitza tot tipus d’activitats durant tot l’any. Des de la Regidoria d’Igualtat es convida a tota la ciutadania a participar en la inauguració de la exposició que tindrà lloc el divendres 14 a les 19:00h on intervendrà Pepa Úbeda Iranzo.