Home ALGEMESI ECONOMÍA /Algemesi s’uneix per a buscar mesures que ajuden el teixit econòmic
ECONOMÍA /Algemesi s’uneix per a buscar mesures que ajuden el teixit econòmic

ECONOMÍA /Algemesi s’uneix per a buscar mesures que ajuden el teixit econòmic

0
0

L’Ajuntament, Empal, Acsa i els tècnics municipals s’uneixen per a buscar mesures que ajuden el teixit econòmic d’Algemesí a superar la crisi del coronavirus

 

L’Ajuntament d’Algemesí ha pres la iniciativa d’entaular converses telefòniques amb l’agrupació empresarial, Empal, i l’Associació de Comerços i Serveis, Acsa, amb la finalitat d’analitzar la situació en què es troben les indústries, comerços i serveis de la ciutat després de la declaració i ampliació de l’estat d’alarma.

La intenció de l’alcaldessa Marta Trenzano és iniciar les converses amb el president d’Empal, Mariano Clemente; la presidenta d’Acsa, Mª Àngels Sierra, i la resta de grups municipals per a analitzar les mesures a prendre per a reactivar l’activitat econòmica de la ciutat.

«Estem davant d’una situació inèdita en la nostra història recent i l’Ajuntament haurà d’utilitzar tots els recursos necessaris i disponibles per a no deixar a ningú arrere, autònoms i empreses, alhora que hem de reforçar els serveis socials per a donar una resposta adequada per a cada necessitat raonable», assegura Marta Trenzano.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Des del consistori no s’ha abaixat la guàrdia en aquests dies de quarantena. L’Agència de Desenvolupament d’Algemesí, ADA, i l’Oficina Tecnicoeconòmica, Otea, han ajudat a promocionar la venda per telèfon i Internet de comerços locals i del mercat municipal, així com ha recollit i difòs tota la informació d’ajudes a autònoms, comerços i indústries.

La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, ha assenyalat que s’aprofiten aquests dies «per a estudiar maneres de difusió de recursos de formació, el desenvolupament de l’estudi comercial de la ciutat, per impulsar la web algemesihotetot.com, informar les persones en situació de desocupació, mentre analitzem, amb ADA i Otea, les dades de la situació que ens aporten Empal i Acsa per a tindre un quadre de situació del teixit econòmic local quan passe la crisi del coronavirus».

«Des d’Acsa volem enviar un missatge de tranquil·litat i aprofitar per a donar les gràcies als autònoms que continuen treballant per a cobrir les necessitats bàsiques. Ara és hora de destinar tots els recursos possibles per a mantindre la xarxa de comerços, serveis i pimes que tenim en la nostra localitat i és per això que demanem recursos econòmics, per a procurar-nos suport en aquests moments tan delicats. El xicotet comerç i les empreses es mereixen una demostració de com són d’importants. Durant anys hem suportat una situació econòmica molt precària i ara mateix les ajudes no són tan clares com haurien de ser-ho. Demanem ajudes reglamentades amb claredat i respecte. Acsa treballa conjuntament amb els altres agents econòmics de la ciutat per a aconseguir que es reunisca informació, recursos i suport a totes les xicotetes empreses i comerços que tan mal estan passant-s’ho», comunica des de l’Associació de Comerços i Serveis d’Algemesí la presidenta Mª Àngels Sierra.

Per la seua banda, des d’Empal asseguren que es posa tota l’experiència i l’anàlisi de la situació actual de les indústries, comerços i serveis d’Algemesí. Qualifiquen la situació com «molt difícil, i així serà al llarg d’uns mesos. Ara toca mirar principalment per la salut de tots, és una urgència i la màxima prioritat».

El president d’Empal, Mariano Clemente, ha assenyalat que «amb l’esforç de tots els algemesinencs, —l’Ajuntament, amb el consens de tots els grups polítics, entitats empresarials i socials i la ciutadania—, hem de superar la crisi sanitària, i treballar, buscar solucions i prendre mesures per a reduir al màxim l’impacte sobre la crisi econòmica que afectarà les nostres empreses i comerços. Els empresaris d’Algemesí estem treballant, aportant idees i mesures que ajuden a suavitzar aquesta greu situació, al mateix temps que servim d’agent canalitzador entre les mesures adoptades pel govern d’Espanya i les empreses d’Algemesí, donant informació en temps real i resolent qualsevol dubte que els nostres associats ens traslladen. Aquesta pandèmia avança a un ritme desmesurat, i cada dia sorgeixen majors complicacions tant d’infeccions com de tancaments i restriccions per a les empreses i els treballadors. Empal i els membres de la seua Junta Directiva volem fer una vegada més una crida a tota la ciutadania i traslladem el nostre suport i implicació en el benestar de la nostra població; insistim en la unió i el compliment estricte de les normes de convivència perquè aquest virus el vencerem tots units».