Home EDUCACIÓ EDUCACIÓ/ EFA Torrealedua guanya el Premi Projecte d’Innovació
EDUCACIÓ/ EFA Torrealedua guanya el Premi Projecte d’Innovació

EDUCACIÓ/ EFA Torrealedua guanya el Premi Projecte d’Innovació

0
0

Una professora de la EFA Torrealedua guanya el Premi Projecte d’Innovació

Torrealedua és un centre educatiu d’Educació Secundària i Cicles Formatius que ofereix una educació completa, personalitzada i de qualitat.

La professora Encarna Podadera del centre d’Educació Secundària i Cicles Formatius EFA Torrealedua de Llombai s’ha imposat en el Premi Projecte d’Innovació que entrega l’Àrea de Pràctiques i Ús de la Universitat Catòlica de València (UCV), patrocinat per Caixa Popular.

ALZISAN Ecologico y tradicional

La docent del Torrealedua, graduada en MOPS, es va imposar sobre altres tres-centes aspirants gràcies al seu treball titulat “Despertar el judici crític a través dels clàssics: la novel·la picaresca”.

Un projecte nascut en l’àmbit educatiu i implementat en la pràctica real, que està basat a fer entendre que les lectures i l’espai humanístic són crucials per a entendre els problemes del món.

Portat a l’aula, Podadera va elaborar un BookTrailer sobre com la novel·la “El lazarillo de Tormes” relata la vida d’un jove en la marginalitat social i com el tema principal està connectat amb el món actual. “Donant-nos suport en dades reals, els alumnes poden veure com el protagonista no és només un personatge literari, sinó un xiquet real que existeix tant a Espanya com fora d’ella.

Tot això desemboca en un moviment contra la pobresa. Així, el 25 d’abril, Dia Mundial contra el Maltractament Infantil, es proposa realitzar una campanya sota el lema Lázaro de Tormes som tots”, assenyala la docent.


A més del guardó, la professora va rebre una dotació econòmica de 300 euros i un pla d’assessorament personalitzat per haver fet un treball amb “caràcter innovador tant en idea, productes, serveis i àmbit social, sanitari i educatiu”, segons exposen des de l’organització del concurs.

El seu treball, dirigit per la professora Eva Lara, va véncer en categoria TFM en imposar-se en la final als projectes de Clara Salvador, graduada en M.O. en Psicologia Jurídica, i d’Ángela Sarasol, llicenciada en M.O. en Resolució de Conflictes a l’Aula.

Per a l’obtenció del premi s’han tingut en compte el grau d’innovació o impacte del projecte, així com l’oportunitat i aportació de valor de la iniciativa a la societat. En el lliurament de premis va participar Beatriz de Ancos; vicerectora per als Alumnes i Acció Social; i Marina Molina; directora d’Innovació de Caixa Popular qui va destacar tant el “alt nivell” com el “component social” de tots els projectes presentats.

Així mateix, Molina va posar en valor aquest tipus d’iniciatives que “fomenten una competència molt sana que beneficiarà en un termini molt curt tant a ells en el pla professional, coma a les empreses i a la societat en el seu conjunt. “En un moment tan canviant, volàtil, i incert com el que vivim, la innovació no és una opció, és un imperatiu per a les empreses.

D’aquesta forma, el fet de buscar perfils creatius que donen respostes a qüestions actuals s’ha convertit en alguna cosa més que una necessitat”, va subratllar la directora d’Innovació de Caixa Popular.

L’acte, celebrat en la seu de Marqués de Camp, va tindre lloc després de dues fases prèvies. En la primera, els treballs presentats van ser valorats per una comissió avaluadora de la qual van eixir els finalistes. En la segona, els alumnes finalistes van defensar els seus projectes a l’aula magna del Campus de València-Marqués de Camp.

El Jurat ha estat compost per la mateixa Marina Molina, Sebastián Navarro, membre de Secot, i Miguel Ángel Jiménez, director del Servei de Formació Contínua Educa-Acció de la UCV.

Torrealedua és un centre educatiu d’Educació Secundària i Cicles Formatius que ofereix una educació completa, personalitzada i de qualitat. L’ideari ve marcat per l’obstinació en la formació per i per al desenvolupament del medi rural.

Està centrat en la persona, desenvolupant una educació en valors com ara la família, la llibertat, el sentit crític, la tolerància, la convivència i la pau. La formació acadèmica es complementa mitjançant activitats culturals, solidàries i artístiques; especialment, aquelles que col·laboren amb el foment i desenvolupament de la cultura, amb la promoció dels idiomes, amb l’ús d’eines tecnològiques i amb el respecte al medi ambient.