Home IGUALTAT IGUALTAT/ Setmana de la Dona a l’Alcúdia
IGUALTAT/ Setmana de la Dona a l’Alcúdia

IGUALTAT/ Setmana de la Dona a l’Alcúdia

0
0

Del 2 al 13 de març se succeiran les celebracions al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona treballadora.

La inauguració del Mural per la Igualtat, una marxa urbana i un homenatge a totes les dones que han sigut músiques de la Filharmònica Alcudiana, son alguns dels actes programats al voltant del 8M.

La nova regidora d’Igualtat, Maria José Retamino, ha posat molt d’interés a arribar a diferents col·lectius cívics i culturals i a les dones de totes les edats, amb una programació que avarca des d’activitats enfocades a la promoció de la igualtat i l’empoderament de les joves estudiants, a través de tallers interactius, fins a un Sopar Homenatge a les Músiques de la Filharmònica Alcudiana, tant les actuals com les pioneres, que començaren tímidament a la banda fa uns 35 anys.

ALZISAN Ecologico y tradicional

En total, en son 120 dones, que rebran un diploma d’agraïment per part de l’Ajuntament en una vetllada que també tindrà -com no- animació musical.
Altra novetat d’enguany serà la inauguració del Mural de la Igualtat, el dia 7, a l’exterior de la Biblioteca, on DeihGrafittis serà l’encarregat de fer el primer dels dibuixos, en relació a la Dona treballadora. El Mural anirà completant-se amb diferents dibuixos relatius a la igualtat en tots els àmbits de la vida, al llarg de l’any.

A més, se celebraran els actes que ja tenen tradició en la setmana de la Dona, com ara la Marxa per la Igualtat, organitzada per Tiryus i l’Alcúdia Camina el dimecres 4, a l’Avinguda Antoni Almela a les 4 de la vesprada, que recorrerà el poble posant llaços morats als arbres i als elements de mobiliari urbà que troben al llarg del recorregut, i l’Esmorzar de la Dona, organitzat per les Dones Progressistes de l’Alcúdia, que dissabte 7 de matí reunirà més de 400 persones a la plaça Tirant lo Blanc.

Pel que fa a les noves activitats, divendres 6 de matí els voltants del Mercat Municipal acolliran un photocall, de 10 del matí a 1 del migdia, per a que tot el món puga fer-se fotos per la igualtat. Eixa nit, a les 10, a la Casa de la Cultura es projectarà “Els dies que vindran”, una pel·lícula que ens conta la maternitat des d’un punt de vista intimista i real, ja que es gravà durant els nou mesos de gestació de la seua protagonista.

Per al 8 de març, dia de la dona, una trobada de boixets omplirà la carpa de la falla Tirant lo Blanc de matí, i de vesprada un autobús gratuït eixirà des del Mercat per a que qui vulga puga apropar-se a València a participar a la concentració per la Igualtat.