Home MEDI AMBIENT MEDI AMBIENT/ Alzira compta ja amb un bosc urbà
MEDI AMBIENT/ Alzira compta ja amb un bosc urbà

MEDI AMBIENT/ Alzira compta ja amb un bosc urbà

0
0

“Els arbres juguen un paper important en la mitigació del canvi climàtic”

Als jardins de la Casa Blava s’han realitzat una reforma de la zona arbrada on s’han plantat diferents espècies arbòries i arbustives, la gran majoria espècies autòctones per crear el nou bosc urbà.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Entre les tasques de millora que s’han dut a terme, ha estat la de la retirada de 1.200 m² gespa per a estalviar aigua de reg i mà d’obra de manteniment de sega de praderies. Amb esta intervenció i millora, Alzira estalviarà a l’any un total de 42.000 metres cúbics anuals.

Alzira ja gaudeix d’una zona arbrada amb ombra i amb una rica i variada composició vegetal formada per arboç, llorer, carrasca, murta, aladern, espígol, lledoner, liquidàmbar, roure australià, arbre botella, ciprers i una xicoteta representació d’arbratge fruiter com oliveres, ametlers, codonyers i espècie de ribera com el xop.

La vegetació urbana ofereix moltíssims avantatges en el medi ambient de les ciutats. Un dels efectes positius és el de proporcionar espais recreatius per a la població urbana on els més menuts es poden familiaritzar amb la naturalesa gaudir del temps d’esplai a l’aire lliure, un hàbit molt saludable.

A més, els boscs urbans redueixen la contaminació ambiental, ja que les plantes absorbeixen els fums que desprenen els vehicles de motor i fan disminuir l’efecte contaminant. Els arbres juguen un paper important en l’augment de la biodiversitat urbana, proporcionant a les plantes i animals un hàbitat, aliment i protección

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha destacat que “Els arbres juguen un paper important en la mitigació del canvi climàtic. Amb estes iniciatives, i la creació d’este bosc urbà, millorem la qualitat de l’aire fent d’Alzira una ciutat més sostenible i saludable per a viure.”