Home OCUPACIÓ OCUPACIÓ/ Valoració UGT dades atur i contractació Gener 2020
OCUPACIÓ/ Valoració UGT dades atur i contractació Gener 2020

OCUPACIÓ/ Valoració UGT dades atur i contractació Gener 2020

0
0


La contractació per gèneres, 4998 han sigut a dones (30’84%) i 11208 a homes (69’16%).

DECLARACIONS DE RAÜL ROSELLÓ, Secretari Intercomarcal d’UGT PV sobre valoració de les dades de l’atur del mes de GENER 2020 en La Ribera.

Les dades de l’atur tornen a constatar la fragilitat d’un mercat de treball precari i temporal. Les campanyes agroalimentàries i comercials cada vegada són més curtes

ALZISAN Ecologico y tradicional

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de gener de 2020 en la Ribera, s’ha situat en 19204 persones, és a dir, 1451 aturats més que el mes de desembre.

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 3 aturats més que el mateix mes del 2019 el que suposa un increment de desocupació anual del 0’02%.

Quant a la contractació, s’han registrat 16206 contractes al gener 2020, la qual cosa ha suposat 1901 contractes més que en el 2019 és a dir un 13’29% d’augment interanual.

Per gèneres, 4998 han sigut a dones (30’84%) i 11208 a homes (69’16%). La contractació indefinida mensual és de 937 contractes i la contractació temporal és de 15269 contractes el que significa un 5’78% en indefinits i la temporal un 94’22%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 85’99% a jornada completa i un 14’01% a temps parcial.

Les dades d’atur d’aquest mes constata que a la comarca, les campanyes en l’agricultura i en el comerç són molt curtes i amb això l’ocupació que les mateixes generen, cada vegada és més estacional i per tant donen treball menys dies i mesos a les seues plantilles.

Gràfica d’evolució anual de nombre d’aturats:

Per a Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV considera que tenim una ocupació marcada per les campanyes estacionals on el mes de gener és un mes dolent, de baixa activitat però és preocupant que no hi haja hagut un descens d’aturats respecte al mateix mes del 2019. Això demostra l’alentiment del nostre mercat laboral, que demana unes mesures urgents per a posar fi a la precarietat.

Roselló recorda que com ja proposen altres professionals i institucions les alternatives passen per donar continuïtat a aquestes activitats turístiques i agroalimentàries tan importants a la nostra comarca, necessitem inversions perquè la nostra indústria agroalimentària tinga campanyes més llargues amb productes agraris de major valor afegit així com que la nostra indústria turística tinga els suports institucionals i empresarials necessaris perquè es mantinga i millore la important quantitat d’ocupació que en l’actualitat genera.

Perquè el creixement econòmic s’ajuste a la realitat s’ha de reposar els drets dels treballadors i derogar íntegrament la reforma laboral, que només ha aconseguit precarizar les condicions laborals.

A més, és imprescindible posar en marxa de manera urgent vertaderes polítiques públiques d’ocupació, que protegisquen a les persones en desocupació via prestacions, combinant les ajudes amb mesures actives d’ocupació, d’orientació, formació i inserció.