Home ACTUALITAT Declaració conjunta de 10 Pobles de la Ribera
Declaració conjunta de 10 Pobles de la Ribera

Declaració conjunta de 10 Pobles de la Ribera

0
0

DECLARACIÓ CONJUNTA DELS AJUNTAMENTS D’ALBALAT DE LA RIBERA, BENICULL DEL XÚQUER, CORBERA, EL PERELLÓ, FAVARA, FORTALENY, LLAURÍ, POLINYÀ DEL XÚQUER, RIOLA I SOLLANA PER LA SITUACIÓ SANITARIA DE LA COVID19

S’ha començat en les últimes setmanes la desescalada en les mesures de restricció i confinament degut a la crisi sanitària per la Covid-19. És cert, i així ho diuen les dades, que amb l’esforç fet per tota la ciutadania estem més a prop de tindre controlada la propagació i els efectes d’aquesta.

Encara que som conscients de la millora que ha sofert la situació als nostres municipis, també ho som que fins ara, per sort, ens ha tocat viure en una zona, que encara que colpejada, ha pogut passar amb un grau d’impacte molt reduït.

ALZISAN Ecologico y tradicional

A més, també tenim present que probablement després de la crisi sanitària haurem d’actuar davant d’una altra: una crisi social i econòmica important. Els ajuntaments, encara que a nivell de recursos sempre estem a la cola de les administracions, haurem, com hem fet fins ara, aguantar el primer impacte d’eixa segona crisi i ser, com no, garantia per a la nostra ciutadania.

És moment de ser responsables, de no accelerar-se, d’anar poc a poc fent, sense generar riscos i optimitzar els nostres limitats recursos econòmics i humans. Hem de ser responsables en les nostres decisions i donar una resposta coherent i sensata en esta situació actual que estan patint els nostres pobles. Els ajuntaments ens trobem en una situació complicada perquè hem d’assumir un paper, que encara que fem habitualment no ens pertoca; i que a més, amb la delicada situació de rebrots de la malaltia ens obliga a ser més precabuts encara si cal.

És per tot això, que els Ajuntaments sotasignats hem decidit prendre unes actuacions conjuntes en tres àmbits molt importants dels nostres municipis durant aquest any.

PISCINES MUNICIPALS

Les piscines municipals romandran tancades. Dos són els motius principals que ens impulsen:

El primer i principal és que la majoria d’ajuntaments no podem garantir, amb els recursos dels quals disposem, les estrictes normes higienicosanitàries, les limitacions d’aforament (30% del permés) , el distanciament de 2 metres de distància obligatòria de les persones usuàries dintre de les instal·lacions, tant dins com fora de l’aigua.

El segon, com és sabut per la ciutadania, aquest és un servei molt deficitari econòmicament per als ajuntaments des de sempre. Aquest any, amb les limitacions actuals encara ho seria més; i per tant, provocaria haver d’utilitzar fons econòmics i humans que estan previstos per a fer front a la crisi econòmica i social.

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/cajas/

FESTES PATRONALS

Les festes patronals seran ajornades per a l’any 2021.

Sabem que amb les limitacions actuals i amb la necessitat de ser corresponsables en la gestió de la crisi sanitària seria complicat realitzar unes festes amb el mateix format tradicional als nostres municipis. És per això, que hem decidit, de forma general la seua suspensió per a aquest any.

Al mateix temps, volem ser copartícips de les distintes campànyes llançades per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) així com d’altres administracions quant a ajornar i no suspendre els actes culturals i tradicionals. És per això, que en la mesura de les nostres possibilitats, i si les condicions sanitàries i econòmiques ho permeten, els ajuntaments farem ús de una part reduïda dels fons per a organitzar alguns actes culturals, festius… durant l’any 2020.

Principalment, entenem que el sector cultural ha estat i serà un dels grans afectats d’aquesta crisi i per tant, encara que menut posarem, si podem el nostre gra d’arena. A més, aquests actes buscaran també de forma indirecta ajudar el nostre sector hostaler i de restauració; ja que normalment provoquen l’eixida de casa i la utilització d’aquestes activitats de gran part de la nostra ciutadania.

anigifANUNCIATE TOTALZIRA

ESCOLETA D’ESTIU

Les instal·lacions escolars on es realitza habitualment la nostra escola d’estiu han d’estar preparades i habilitades amb una màxima seguretat per a rebre els nostres xiquets i xiquetes tal i com ho dictamina la legislació de la Conselleria d’Educació.

Els ajuntaments, tot i que sempre hem assumit una responsabilitat que no ens pertocava, aquest any, marcat pel context sanitari de la COVID19, no podem obrir les portes d’aquestes instal·lacions per la impossibilitat de complir totes i cadascuna de les mesures sanitàries, de control, d’emergència i de seguretat que ens exigeix les Conselleries d’Educació i de Sanitat.

Tot i açò exposat, tots els ajuntaments que hem fet esta declaració conjunta dins de la nostra autonomia, responsabilitat i possibilitat de recursos podrem organitzar activitat cultural, d’educació, d’oci… dins del paràmetres sanitaris establerts en tots el àmbits i intentarem organitzar actes puntuals, que, malgrat no ser els projectats i els tradicionals, tindran la finalitat de solidbritzar-nos amb el sector cultura-d’atendre les necessitats d’oci del nostre poble.                                       

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *