Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ Despres de 367 anys una dona s’ha postulat com a candidata a la presidencia.
ACTUALITAT/ Despres de 367 anys una dona  s’ha postulat com a candidata a la presidencia.

ACTUALITAT/ Despres de 367 anys una dona s’ha postulat com a candidata a la presidencia.

0
0

Marién Camarena, la dona que vol presidir la Reial Séquia de Carcaixent.

[  ]

Ja va ser la primera dona amb càrrec en la junta de govern. Després d’exercir de tresorera els últims quatre anys, ara podria ser la primera dona presidenta en quasi quatre segles.

El pròxim 24 d’abril pot ser un dia clau en la vida de Marién Camarena. I en la història de les dones. Aquesta veïna de Carcaixent, a la Ribera Alta, podria convertir-se en la primera presidenta d’una entitat amb 367 anys d’història: la Reial Séquia de Carcaixent.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Camarena és l’única dona que s’ha postulat com a candidata, encara que haurà de mesurar-se en les urnes amb un altre soci que també optarà a la presidència, José Climent.

Fa quatre anys va ser nomenada tresorera i va ser la primera dona a assumir un càrrec directiu en l’entitat. Uns anys que Camarena recorda amb molt de suport per part dels regants de Carcaixent. Té clar que si ho va fer bé com a tresorera, també ho pot fer bé com a presidenta, »perquè on està un home pot estar una dona», ha declarat a À Punt.

La primera presidenta electa

Camarena explica que aquestes són les segons eleccions democràtiques dins de l’entitat. Altres dones que han estat en la junta han sigut Amalia Bixquert i Mari Fina Llopis. Sent que la junta li fa costat perquè, segons diu, la gent ja sap com treballa. I amb un somriure conta que els més grans li diuen: »Ho has fet molt bé com a tresorera, però Mari, tu continua cuidant la pesseta i els dinerets, eh!».

Marién Camarena explica a À Punt que «el món del camp encara és molt d’homes, però la Reial Séquia és una altra cosa. És cert que el camp va obrint-se a poc a poc, però el sector encara és molt hermètic. Hi ha qui pensa que la dona només serveix per a arreplegar maduixes», sosté.

Les reivindicacions de Marién Camarena

Els seus dos reptes en cas de ser elegida passen per reivindicar el compliment del conveni d’Alarcón perquè la modernització de regadius arribe als camps que beuen de la Reial Séquia de Carcaixent, en els termes en què es va pactar, és a dir, que se subvencione la infraestructura necessària fins a l’entrada de cada parcel·la. També la defensa de la concessió de 13 hectòmetres cúbics que actualment té la séquia.

Aquest conveni, assegura, falta complir-lo sencer a Carcaixent. Però ella diu que no pararà fins a aconseguir-lo, perquè a la Reial Séquia, que abasteix 16.000 fanecades, continuen regant a manta. »De la contornada som els únics. I optimitzar l’aigua és fonamental», conclou.

Font: Apuntmedia.es

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *