Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ Els bombers es preparen per a la campanya forestal
ACTUALITAT/ Els bombers es preparen per a la campanya forestal

ACTUALITAT/ Els bombers es preparen per a la campanya forestal

0
0

El Consorci de Bombers de València es prepara per a la campanya forestal amb més de 850 efectius

El Consorci Provincial de Bombers de València comptarà amb més de 850 efectius per a la seua campanya estival contra incendis forestals.

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

Concretament, aquest dispositiu està integrat per 697 bombers professionals, 147 bombers voluntaris, 26 unitats de Bombers Forestals de Generalitat i 56 brigades de prevenció d’incendis de Divalterra de Diputació.

A més, el Consorci té previst un dispositiu especial de Reforç Forestal de bombers professionals i bombers voluntaris per als dies de màxim risc per incendis forestals, en els quals la Generalitat decrete Alerta 3 d’Incendis Forestals.

“Com cada any ens preparem per a afrontar la campanya forestal amb el reforç de personal que cada situació requereix així com els mitjans materials, però també demanem a la ciutadania la màxima precaució en les eixides a la muntanya per tal d’evitar els incendis» explica la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

Respecte als mitjans materials, el Consorci compta amb un total 140 vehicles, amb 52 vehicles autobomba, vehicles de transport de personal i càrrega i vehicles de comandament, així com una Unitat Mòbil de Comunicacions (UMC) amb funció de Lloc de Comandament Avançat (PMA), un vehicle que incorpora les últimes tecnologies en comunicacions i informàtica.

Així mateix el Consorci també coordina les 27 autobombes forestals i els 10 mitjans aeris de la Generalitat per a la província de València.

Durant la passada campanya forestal de l’any 2020, el Consorci Provincial de Bombers de València va intervindre en un total de 1.607 incendis rurals i forestals, comptabilitzats des del 15 de juny fins al 30 de setembre, sent la major xifra del període 2016-2020.

Respecte al 2021, en el que portem d’any, entre els mesos de gener a maig els efectius del Consorci han intervingut en un total de 1.108 incendis de vegetació, dels quals 1.019 són incendis de matoll, 42 incendis en urbanitzacions, 28 incendis forestals i 19 incendis en zona rural/forestal. Si comparem aquesta xifra amb la del mateix període del 2020 s’observa un notable augment, ja que entre gener i maig de l’any passat va haver-hi 884 incendis.

Encara que és ara, durant els pròxims mesos del període estival, quan s’espera que les xifres es disparen. Malgrat que la primavera ha sigut bastant humida, les previsions de l’AEMET apunta a un estiu més càlid del normal. Aquestes previsions meteorològiques, combinades amb la fi de l’Estat d’Alarma, fan preveure un estiu que s’anirà complicant a mesura que avance.

Per això, des del Consorci de Bombers de València se sol·licita a la ciutadania la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, ja que cal recordar que la major part dels incendis que es produeixen en el medi natural són d’origen antròpic. També es recorda la conveniència d’adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de la casa, i es recorda la prohibició de cremes agrícoles, vigent fins al 16 d’octubre.

RESUM DISPOSITIU

697 Bombers professionals del Consorci
147 Bombers Voluntaris del Consorci
26 unitats de bombers forestals de Generalitat
56 brigades de prevenció de Diputació de València
27 autobombes forestals de Generalitat i 10 autobombes forestals del Consorci
Mitjans aeris de Generalitat a la província de València: 6 helicòpters (2 amb unitat de bombers forestals helitransportada), 4 Avions tipus Air Tractor en les bases Aèries d’Enguera i Siete Aguas.

El Consorcio de Bomberos de Valencia se prepara para la campaña forestal con más de 850 efectivos

València, 11 de junio de 2021. El Consorcio Provincial de Bomberos de València contará con más de 850 efectivos para su campaña estival contra incendios forestales.

Concretamente, este dispositivo está integrado por 697 bomberos profesionales, 147 bomberos voluntarios, 26 Unidades de Bomberos Forestales de Generalitat y 56 brigadas de prevención de incendios de Divalterra de Diputación.

Además, el Consorcio tiene previsto un dispositivo especial de Refuerzo Forestal de bomberos profesionales y bomberos voluntarios para los días de máximo riesgo por incendios forestales, en los que la Generalitat decrete Alerta 3 de Incendios Forestales.

“Como cada año nos preparamos para afrontar la campaña forestal con el refuerzo de personal que cada situación requiere así como los medios materiales, pero también pedimos a la ciudadanía la máxima precaución en las salidas en la montaña para evitar los incendios» explica la presidenta del Consorcio, Maria Josep Amigó.

Respecto a los medios materiales, el Consorcio cuenta con un total 140 vehículos, con 52 vehículos autobomba, vehículos de transporte de personal y carga y vehículos de mando, así como una Unidad Móvil de Comunicaciones (UMC) con función de Puesto de Mando Avanzado (PMA), un vehículo que incorpora las últimas tecnologías en comunicaciones e informática.

Asimismo el Consorcio también coordina las 27 autobombas forestales y los 10 medios aéreos de la Generalitat asignados al Consorcio de València.

Durante la pasada campaña forestal del año 2020, el Consorcio Provincial de Bomberos de Valencia intervino en un total de 1.607 incendios rurales y forestales, contabilizados desde el 15 de junio hasta el 30 de septiembre, siendo la mayor cifra del periodo 2016-2020.

Respecto al 2021, en lo que llevamos de año, entre los meses de enero a mayo los efectivos del Consorcio han intervenido en un total de 1.108 incendios de vegetación, de los que 1.019 son incendios de matorral, 42 incendios en urbanizaciones, 28 incendios forestales y 19 incendios en zona rural/forestal. Si comparamos esta cifra con la del mismo periodo del 2020 se observa un notable aumento, ya que entre enero y mayo del año pasado hubo 884 incendios.

Aunque es ahora, durante los próximos meses del periodo estival, cuando se espera que las cifras se disparen. Pese a que la primavera ha sido bastante húmeda, las previsiones del AEMET apunta a un verano más cálido de lo normal. Estas previsiones meteorológicas, combinadas con el fin del Estado de Alarma, hacen prever un verano que se irá complicando a medida que avance.

Por ello, desde el Consorcio de Bomberos de València se solicita a la ciudadanía la máxima precaución en las salidas y actividades en la montaña, ya que cabe recordar que la mayor parte de los incendios que se producen en el medio natural son de origen antrópico. También se recuerda la conveniencia de adoptar medidas de protección en segundas residencias, como la creación de franjas libres de vegetación alrededor de la casa, y se recuerda la prohibición de quemas agrícolas, vigente hasta el 16 de octubre.

RESUMEN DISPOSITIVO

697 Bomberos profesionales del Consorcio
147 Bomberos Voluntarios del Consorcio
26 unidades de bomberos forestales de Generalitat
56 brigadas de prevención de Diputación de Valencia
27 autobombas forestales de Generalitat y 10 autobombas forestales del Consorcio
Medios aéreos de Generalitat en la provincia de Valencia: 6 helicópteros (2 con unidad de bomberos forestales helitransportada), 4 Aviones tipo Air Tractor en las bases Aéreas de Enguera y Siete Aguas.