Home ACTUALITAT ACTUALITAT/ Es presenta la nova imatge del programa de mobilitat urbana “Volta i Roda”
ACTUALITAT/ Es presenta la nova imatge del programa de mobilitat urbana “Volta i Roda”

ACTUALITAT/ Es presenta la nova imatge del programa de mobilitat urbana “Volta i Roda”

0
0

Es presenta la nova imatge del programa de mobilitat urbana “Volta i Roda” als passos de vianants de Carcaixent

Una de les funcions és afavorir el manteniment de la pintura vial

En la zona de l’Avinguda Germanies i José Vidal Canet s’ha començat a pintar unes marques en el paviment que acompanyen als passos de vianants.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Es tracta de “Volta i Roda”, la imatge del programa de mobilitat urbana i accessibilitat que s’ha posat en marxa des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Carcaixent.

Com han explicat des de l’àrea de mobilitat, esta marca arreplegarà totes les actuacions que s’estan treballant actualment des de la Regidoria de Mobilitat, des de la pintura vial fins a la nova ordenança de mobilitat urbana, la implantació de la ciutat 30 i les mesures de racionalització del trànsit rodat, que faran fluid el trànsit per les rondes del poble i protegiran els espais residencials del trànsit innecessari.

A més d’aglutinar les actuacions programades i realitzades, la imatge s’emprarà a la via pública com a identificador de l’any d’intervenció per afavorir les feines de manteniment de la pintura vial: els elements pintats en 2020 seran en groc, els de 2021 en roig, el 2022 en blau i així successivament amb l’objectiu de facilitar el seguiment i avaluar la durabilitat de la pintura urbana en les diferents ubicacions del poble.

El disseny de la imatge és obra del dissenyador local Pau Àlvarez que ha explicat que el significat de “Volta i Roda” és un joc de paraules girant l’expressió “Roda i volta” « és una expressió molt nostra que evidencia l’inherent esperit de canvi que impliquen les actuacions en mobilitat.

A més a més, arreplega el significat de la mobilitat peatonal (volta) i la realitzada a través dels vehicles (roda), posant en primer lloc els usuaris tradicionalment més maltractats en via pública: els i les vianants».

Segons les paraules del regidor de Territori, Lluís Candel “es necessitava una marca que identificara i dotara de coherència totes les actuacions que es van a dur a terme des d’ara endavant per la Regidoria de Mobilitat.

I de pas, fer més identificables per a la població totes les xicotetes actuacions que, en principi, no semblen importants però que sí ho son, ja que ajuden al nostre poble a moure’s de manera segura i còmoda.

Esta imatge identificarà tot l’esforç que està fent l’Ajuntament de Carcaixent per afavorir la mobilitat peatonal i ciclista, tan necessària per a la nostra salut com per la del Medi Ambient», ha afegit.

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/cajas/

El regidor ha afegit que la declaració de l’emergència climàtica pel ple de l’Ajuntament de Carcaixent obliga i fa evident la necessitat de seguir treballant en diferents mesures per reduir l’impacte ambiental de l’activitat humana en el medi, efecte que hem comprovat durant estos dos mesos on s’han reduït les emissions de CO2.

Així el regidor ha explicat que «el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és una de les principals ferramentes de lluita contra esta crisi climàtica, un problema global contra el que tota la societat s’ha d’implicar»