Home ACTUALITAT OPINIÓ/ ACABEM ELS PROJECTES PARALITZATS ABANS DE COMENÇAR NOUS
OPINIÓ/ ACABEM ELS PROJECTES PARALITZATS ABANS DE COMENÇAR NOUS

OPINIÓ/ ACABEM ELS PROJECTES PARALITZATS ABANS DE COMENÇAR NOUS

0
0

L’ASSOCIACIO «AMICS DE LA MURTA OPINA «ACABEM ELS PROJECTES PARALITZATS ABANS DE COMENÇAR NOUS»

La nostra enhorabona a l’estudi sevillà «Jiménez & Linares» pel premi al seu projecte «Ad Fontes» en el concurs «Driehaus»; però pensem que caldria acabar primer els projectes paralitzats abans de començar nous.

anigifANUNCIATE TOTALZIRA

Al mateix temps denunciar que el projecte de consolidació i restauració del Monestir de Santa Maria de la Murta, que va ser durant segles el Centre Cultural de La Ribera, així com la resta del patrimoni arquitectònic de La Murta, està paralitzat i els monuments abandonats i en procés de màxim deteriorament.

ALZISAN Ecologico y tradicional

A més a més recordar que el conjunt arquitectònic de La Murta compta, des de l’any 2002, amb la declaració, per part del Ministeri de Cultura de l’Estat Espanyol, com a monument BIC (Bé d’Interés Cultural); i, des de l’any 2007, amb un Pla Director de Consolidació i Restauració, fet per la Universitat Politècnica de València i finançat i aprovat per la Generalitat Valenciana.

Al conjunt patrimonial de La Murta sols li falta la gestió, dels nostres polítics, per trobar el finançament necessari per a anar executant les distintes fases del Pla Director.

Recordem que l’Associació AMICS de la MURTA hi havia aconseguit la unanimitat, de tots els partits polítics que conformen l’actual Corporació Municipal d’Alzira, per crear una Fundació Municipal per gestionar i Finançar La Murta i que a última hora, des del mateix Ajuntament, ens digueren que NO.

Ara ens trobem que l’Ajuntament d’Alzira, no sols abandona les seues responsabilitats en els projectes existents, sinó que dedica els esforços a buscar finançament per a la creació de nous; basats en la recuperació de patrimoni desgraciadament desapareguts.

Francesc Xavier Blasco Vila.
President.