Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA Millora de la prestació assistencial
Millora de la prestació assistencial

Millora de la prestació assistencial

0
0

L’Hospital d’Alzira administrarà els tractaments intravenosos no oncològics en un espai assistencial nou

  • Es tracta d’una zona de nova construcció amb més de 140 metres quadrats i 10 llocs de tractament
  • En 2020, prop de 2.000 pacients van rebre este tipus de tractaments ambulatoris, cada vegada més utilitzats per les diferents especialitats mèdiques

A partir de demà, l’Hospital Universitari de la Ribera administrarà als seus pacients els tractaments intravenosos no oncològics en un espai assistencial nou.

Es tracta d’una zona de recent construcció, annexa a l’edifici d’Urgències del centre hospitalari i que estava destinat, inicialment, a atendre pacients positius de Covid-19 o amb sospita de patir esta malaltia.

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

Segons ha destacat la gerent de l’Hospital d’Alzira, Dra. Liliana Fuster, “l’evolució favorable de la pandèmia i l’acusat descens de pacients que, en el context generalitzat de vacunació que vivim, arriben a l’Hospital, ens permet destinar este espai als tractaments ambulatoris no oncològics, cada vegada més utilitzats per les diferents especialitats mèdiques, la qual cosa ajudarà a alleujar altres àrees hospitalàries”.

Així, cal destacar que, l’any 2020, prop de 2.000 pacients van rebre este tipus de tractaments a l’Hospital Universitari de la Ribera.

Es tracta de procediments mèdics d’especialitats com a Neurologia, Medicina Digestiva, Cirurgia Vascular, Cardiologia, Pneumologia, Alergologia, Dermatologia, Oftalmologia, Endocrinologia, Medicina Interna i Reumatologia i el temps de dispensació de la qual oscil·la entre els 30 minuts i les 7 hores.

Primera Central

Fins al moment, estos tractaments ambulatoris es dispensaven en la Unitat de preingrés de l’Hospital d’Alzira, també coneguda a nivell organitzatiu com a “Primera Central”, una sala d’ús polivalent i subsidiària d’altres serveis i que s’utilitza per a descongestionar altres zones de l’Hospital en moments de major pressió assistencial, “de manera que podem donar resposta a les diferents necessitats assistencials que plantegen els pacients, mantenint la qualitat que estos demanden”.

“D’esta manera, i davant l’arribada dels mesos més freds, en els quals se sol incrementar el nombre d’atencions en Urgències, el trasllat dels tractaments intravenosos a la nova zona, ens permetrà utilitzar la Primera Central exclusivament per a l’ingrés de pacients de curta estada en moments de major pressió assistencial, així com per a atendre pacients que són sotmesos a determinades proves diagnòstiques o tractaments que requereixen d’un control sanitari posterior i de la cura de professionals altament especialitzats”, ha destacat la Dra. Fuster.

Des de la seua posada en funcionament, al gener de 2019, esta Unitat de preingrés o Primera Central està permetent reforçar l’assistència que presten els serveis d’Urgències, Hospital de Dia, Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) i Unitat de Control de Proves (CPI) de l’Hospital d’Alzira. Més de 6.000 pacients han passat ja per esta Unitat des de la seua creació.

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *