Home ACTUALITAT PATRIMONI/ Aguilar “gràcies als veïns i sobretot, a l’Associació Amics de la Murta, s’ha contribuït per a que el Monestir de la Murta estiga inclòs en este llistat”
PATRIMONI/ Aguilar  “gràcies als veïns i sobretot, a l’Associació Amics de la Murta, s’ha contribuït per a que el Monestir de la Murta estiga inclòs en este llistat”

PATRIMONI/ Aguilar “gràcies als veïns i sobretot, a l’Associació Amics de la Murta, s’ha contribuït per a que el Monestir de la Murta estiga inclòs en este llistat”

0
0

El Monestir de la Murta seguix el seu camí cap a la recuperació

El Monestir de la Murta ha sigut seleccionat en els pressupostos participatius per als anys 2022 i 2023. La necessitat de conservació i recuperació, a més de la seua rellevància cultural i històrica, i la participació de la ciutadania alzirenya ha fet possible que s’haja escollit entre un gran llistat de bens patrimonials de gran valor.

La meteorologia i el pas del temps ha afectat greument les despulles del monestir. Des de la regidoria de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alzira i la Conselleria han permès estudiar i mantindre importants elements cultural ubicats al paratge, però la situació en precari de tot el conjunt i la quantitat de bens concentrats dins d’este espai ha fet que les intervencions foren insuficients.

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

El Pla Director del Monestir de la Murta ha suposat un manual de coneixements i de planificació dels treballs pendents. La recuperació de la Torre dels Coloms i la seua musealització és un dels objectius que es pot veure realitzat amb esta selecció als pressupostos de la Generalitat. Un punt d’inflexió i una posada en valor a tot el territori valencià.

La regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar ha manifestat que “gràcies als veïns i veïnes de la nostra ciutat i, sobretot, a l’Associació Amics de la Murta, s’ha contribuït per a que el Monestir de la Murta estiga inclòs en este llistat”. Aguilar també ha animat a “continuar recolzant este projecte tant important i representatiu de la nostra ciutat i de la nostra comarca”.