Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA SALUT/Nova campanya Alzira camina
SALUT/Nova campanya Alzira camina

SALUT/Nova campanya Alzira camina

0
0

Alzira convida a la població a passejos saludables acompanyats i dinamitzats per equips d’infermers i agents socials

  • El 19 d’octubre comença una nova edició del programa «Alzira camina», que partirà des dels centres de salut
  • Per a poder participar-hi cal fer inscripció prèvia, tindre la pauta de vacunació completa i dur mascareta

L’Ajuntament d’Alzira engega una nova edició d’«Alzira camina», un programa del qual ja se n’han fet dues edicions i que promou la vida activa entre els veïns i les veïnes de totes les edats. Les àrees de Serveis Socials i Innovació social, Sanitat i Esports de l’Ajuntament d’Alzira són les promotores d’esta activitat, una iniciativa organitzada pel Departament de Salut de la Ribera a tota la comarca i que compta amb la implicació del Centre de Participació Ciutadana i de l’equip d’infermeria dels dos centres de salut de la localitat. Precisament, els centres de salut Alzira I i Alzira II són el punt d’encontre des d’on partirà la caminada diària, a partir del pròxim 19 d’octubre.

«Caminar és un exercici que pot ser realitzat per la major part de la població. A més, si ho practiquem diàriament, ens pot reportar grans beneficis per a la nostra salut», indica la regidora de Salut, Gemma Alós.

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

«Alzira camina» és un programa obert a tota la població que suposa un acompanyament per a la gent que vol practicar una activitat esportiva lleu com és la marxa urbana. A les 9,15 hores, des de cada centre de salut, les persones participants aniran fins a la plaça Major, on començaran l’activitat fent una sessió d’escalfament assistida per personal de l’equip d’infermeria dels propis centres de salut. Una vegada fets els estiraments, donarà inici la passejada fins a la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, on està previst aprofitar-ne les pistes per a fer un circuit de marxa i l’espai per a realitzar exercicis variats: «De tant en tant, hi haurà activitats extraordinàries dirigides per monitors especialitzats», explica Alós.

Una vegada acabat l’exercici, es tornarà fins a la plaça Major. En tot moment, els caminants comptaran amb la companyia d’un grup d’infermers i d’altres agents socials.

Per a participar en «Alzira camina» cal inscriure’s. Hi haurà fulls d’inscripció als punts d’informació ubicats als centres de salut, a l’Ajuntament (Departament de Sanitat), al Centre de Participació Ciutadana i a l’edifici de La Clau. Una vegada emplenat el full d’inscripció l’hauran de presentar al seu centre de salut. «Si són gent major, el seu metge de capçalera els farà una revisió per a comprovar que el seu estat de salut els permet realitzar l’activitat», explica la regidora. D’altra banda, també pot ser que els mateixos metges aconsellen als seus pacients participar en el programa de vida saludable, afig.

Els assistents comptaran amb una samarreta distintiva del programa i se’ls lliurarà també una motxilla per a portar dins aigua i altres efectes personals. Per a poder participar-hi cal estar vacunat amb la pauta completa i no presentar símptomes sospitosos. La caminada es farà amb mascareta i no es podrà menjar durant l’activitat.

Els beneficis que reporta esta activitat física a la població són diversos: «com la millora de l’equilibri, la força i la mobilitat, el control del pes corporal, la millora de l’estat d’ànim, l’augment de les defenses de l’organisme o el control dels nivells de tensió arterial, colesterol i glucosa». També ajuda a «augmentar el rendiment intel·lectual, millora la qualitat de la son, propicia el manteniment de l’autonomia i de les relacions socials i s’envellix més tard i amb major qualitat de vida», indiquen des de l’Àrea de Salut municipal.

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *