Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA SANITAT/ CCOO Contínua denunciant la precarietat de l’hospital
SANITAT/ CCOO Contínua denunciant la precarietat de l’hospital

SANITAT/ CCOO Contínua denunciant la precarietat de l’hospital

0
0

COMUNICAT DE CCOO : FALTA PERSONAL, CARPA URGENCIES, PRIMERA CENTRAL, DOBLE CIRCUIT COVID 19, RESIDENCIA LA RIBERA

CONTINUA LA FALTA D’ESPAI I LA FALTA DE SOLUCIONS A LA MASSIFICACIÓ DE L’HOSPITAL DE LA RIBERA

L’Hospital de la Ribera continua patint les deficiències estructurals de ser un hospital menut per a la població que té que atendre, situació que s’ha agreujat en els darrers mesos amb la pandèmia del COVID-19.

  • El problema principal que, en estos moments, és la saturació dels Serveis, la falta de personal i la falta d’espai
  • Ara porta mesos massificat tots els dies, en part, per tindre una mitja de 30 pacients esperant per a ser ingressat.
  • En esta segona onada, del COVID-19, són pacients en simptomatologia més greu que requereixen assistència molt més complexes.


Durant este temps, des de CCOO hem demanat solucions a la Gerència del departament i hem fet propostes com que es posara una carpa annexa a urgències, o l’opció de que la Conselleria negociara la utilització de la nova residència de la tercera edat La Ribera d’Alzira per a descongestionar l’hospital, dels pacients que necessiten la continuació d’una atenció sanitària, quan ja estan estabilitzats.

ALZISAN Ecologico y tradicional


Perquè el problema principal que es té en estos moments és la saturació dels Serveis, la falta de personal i la falta d’espai, essent la Conselleria de Sanitat la responsable de no haver donat una solució urgent per a trobar alternatives sabent que a La Ribera tenim l’hospital més menut en diferència de tota la Conselleria, per atendre a 250.000 habitants, i que ja no es poden utilitzar més espais dins del mateix centre.


El servei d’urgències de l’Hospital de La Ribera és un espai ja menut en condicions assistencials normals, i ara porta mesos massificat tots els dies en part per tindre una mitja de 30 pacients esperant per a ser ingressats en les plantes, i on és especialment impossible establir un circuit diferenciat i clar, entre pacients amb patologia respiratòria i la resta de pacients, per molt que el personal intente posar tots els mitjos disponibles.


La planta 1 Central ha passat d’estar tancada a tindre una mitjana de 17 pacients tots els dies en un lloc habilitat per a 12, el que impedeix, per la falta d’espai, poder atendre als pacients amb la dignitat, humanitat i qualitat que necessiten, a més que el ratio de personal d’Infermeria continua sent el mateix a pesar de l’augment de pacients.


Totes les plantes estan treballant al 100% d’ocupació tots els dies i al destinar algunes plantes per atendre als pacients COVID-19, la resta de les plantes tenen que atendre pacients de diferents patologies a les que estaven destinades, lo que junt a un increment dels pacients majors i dependents està suposant una sobrecàrrega per al personal sense que la direcció haja incrementat la dotació de Personal suficient per assumir este augment de la càrrega assistencial.


Els pacients amb patologia COVID-19 que ingressen en les plantes d’Hospitalització, en esta segona onada, són pacients en simptomatologia més greu, que requereixen de tractaments i assistència molt més complexes, el que està suposant un major temps de dedicació a cada pacient i a més a més, estan més dies ingressats. Per lo que des de CCOO hem demanat a la direcció que tant en estes plantes com en la resta adapte la ratio de professionals/pacients a les carregues de treball actuals i reals.


Cal reconèixer que tot el personal de plantes, urgències, UCI…, porten des de març treballant en unes condicions extremes i que a hores d´ara estan esgotats i saturats per una situació que pareix que no acaba, i que es repeteix dia darrere dia de treball.


Per lo tant des de CCOO fem responsable a la Consellera de Sanitat de que l’actual situació de la pandèmia, ens haja tornat a pillar en aquesta situació, al no haver complit els seus compromisos amb la població del departament de Salut de la Ribera de millorar les deficients infraestructures que va deixar la empresa Ribera Salut i de dotar del personal necessari davant de la reduïda plantilla heretada.


És per lo que tornem a demanar solucions urgents, com la contractació del personal que siga necessari, en lloc de fer doblar al que ja esta treballant i cansat, i que descongestionen l’hospital, amb propostes com les que ja férem, d’habilitació d´una carpa annexa al Servei d’Urgències i en la utilització de la nova residencia d´Alzira. Mantenir la situació actual, suposa un veritable risc de contagi, tant per als pacients com per als professionals, per la impossibilitat de respectar la distància de seguretat.


Per l’altra part, també estem preocupats amb la situació dels Centres de Salut, ja que continuen congestionats i ara a l’espera de saber com va a recaure la vacunació a la ciutadania de la COVID-19: Quin personal ha de citar les diferents dosis, quin va a realitzar la vacunació, qui va a controlar els grups de risc, en quines instal·lacions, en quins mitjans de conservació…Cal recordar que ni tenim el personal suficient per assumir totes les funcions que ens volen adjudicar, ni disposem de la infraestructura i recursos necessaris per a realitzar-les.

Àngels López García-Antón

Delegada de Personal de CCOO