Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA SOCIETAT/ Els registres anòmalament baixos
SOCIETAT/ Els registres anòmalament baixos

SOCIETAT/ Els registres anòmalament baixos

0
0

Així és el nostre clima: hem passat de tindre dies amb temperatures molt per damunt del normal a una entrada d’aire #fred que a moltes poblacions valencianes ha suposat patir la nit més fresca al mes d’agost en molts anys.

  • La nit més freda d’agost de com a mínim els últims 10 anys.
  • A la Ribera Alta, la Ribera Baixa, i alguns punts de comarques veïnes han sigut els que han tingut uns registres més anòmalament baixos

I la pròxima nit serà encara més freda a moltes valls i altiplans.

Hem fet una recopilació de les estacions meteorològiques de la xarxa d’#AVAMET amb sèries de més de 5 anys de dades completes que han registrat hui, 30 d’agost de 2020, el seu rècord de temperatura mínima d’agost.

ALZISAN Ecologico y tradicional

És molt significatiu com a algunes estacions de #Buñol, #Chiva, #Torrent, #Carlet, #Montserrat, #Sueca, #Anna, #Canals, #Fontanars dels Alforins, #Ontinyent, #Quatretonda, #Barx, #Banyeres de Mariola, #Beneixama i #Orihuela ha sigut la nit més freda d’agost de com a mínim els últims 10 anys.

anigifANUNCIATE TOTALZIRA

Com diem, ha sigut una nit especialment freda per al mes d’agost a moltes comarques i tot pareix indicar que la zona que abarca la Foia de Bunyol, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Canal de Navarrés, la Costera, Vall d’Albaida i alguns punts de comarques veïnes han sigut els que han tingut uns registres més anòmalament baixos. Però a bona part de #Castelló i de l’interior nord de #València el vent ha impedit minimes més baixes i per tant hem parlat de registres frescos però no tan notables. A la zona litoral des de la Safor cap al sud, incloent tota la costa d’#Alacant, tampoc ha sigut una nit tan freda com altres nits d’agost fresques d’anys recents com 2017 o 2013.

El fet de tindre una xarxa d’estacions meteorològiques tan completa i rigorosa com la d’AVAMET ens permet conéixer millor el nostre clima i determinar si un fenòmen o situació és més o menys comú a cada lloc que compta amb una estació meteorològica. Agraïriem que si vos ha agradat la publicació la compartiu.

Font: Avanet