Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA SOCIETAT/ Nova edició del programa «Jove Oportunitat»
SOCIETAT/  Nova edició del programa «Jove Oportunitat»

SOCIETAT/ Nova edició del programa «Jove Oportunitat»

0
0

N

Carcaixent inicia una nova edició del programa “Jove Oportunitat” de l’IVAJ.

El programa de motivació i formació per a joves té un percentatge de reinserció en el món educatiu al voltant del 80%

Després de l’èxit aconseguit en les anteriors edicions, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Carcaixent posarà en marxa en breu una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançat amb el Fons Social Europeu, dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que actualment ni treballen ni estudien. Segons xifres d’edicions anteriors, el percentatge de reinserció en el món educatiu gira al voltant del 80%.

ALZISAN Ecologico y tradicional

El regidor de Joventut, Lluís Candel, ha remarcat que el JOOP té com a finalitat empoderar les i els joves i dotar-los de les eines per poder assolir una vida totalment normalitzada, «que siguen capaços per ells i elles mateixos de trobar la seua vocació i que açò els servisca com a motivació per continuar creixent tant professionalment com personalment».

L’objectiu del programa és la realització d’accions de motivació i orientació que contribuïsquen a millorar l’ocupabilitat juvenil, a través d’un canvi d’actitud dels i de les joves participants (motivació, autoestima, positivitat) i, així mateix, de l’adquisició de superiors competències tècniques, especialment en xics i xiques que van abandonar els estudis prematurament, perquè prenguen la decisió de tornar a ells i puguen obtindre un títol de Formació Professional de Grau Mitjà.

El programa JOOP es materialitza en un curs en què el contingut primordial és l’orientació personal i professional del o la jove participant, des d’una visió integral de la persona per a permetre-li construir el seu propi projecte global de vida.

L’orientació personal utilitzarà tècniques de coaching actitudinal: grupal i individual, i, en casos necessaris, coaching parental. Com a complement a l’orientació, s’introdueixen al final del curs sessions de contingut acadèmic que prepararen al jove per a: superar la prova d’accés lliure a la FP de Grau Mitjà; superar les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat; o per a reforçar matèries transversals com l’anglés o la informàtica.

Des de l’Àrea de Joventut per l’experiència de les edicions anteriors, defineixen la iniciativa com una teràpia “de xoc” que es durà a terme per pedagogs/gues i monitors/es experts, qui orientaran i informaran a les i els participants de totes les alternatives possibles per a dur a terme el seu propi projecte vital i laboral, amb una metodologia acadèmica completament diferent a la que tenen costum.

Ja està realitzant-se la selecció de l’alumnat “jooper” que iniciaran les sessions formatives en les pròximes setmanes. Les sessions, que seran en un principi presencials, constaran de tallers i dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals. Si la situació sanitària ho permet, també estan previstes diverses excursions culturals i recreatives entre les quals s’inclou una estada de dos dies en un alberg juvenil i visites a diferents empreses d’acolliment de la província, per a conèixer nous sectors i possibles eixides laborals. Estes visites estaran guiades per un mentor de la pròpia empresa, qui els mostrarà la realitat pràctica del treball que allí realitzen.

A més, es preveu que dins dels tallers ordinaris reben xarrades de diferents professionals de diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i que col·laboren en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per a millorar la seua realitat i la seua empleabilitat. En finalitzar el taller els “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, passat un temps, per a conèixer la seua evolució després del JOOP. A més, s’està treballant en la possibilitat d’oferir noves opcions formatives que els puguen resultar interessants.

Per a més informació o inscriure’s del JOOP podeu dirigir-vos al Casal Jove (Parc Navarro Daràs) o cridar per telèfon al 696 911656 o 689370043.

dejanos tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *