Home COMARCAL RIBERA ALTA ALZIRA VIDEO/ El Museu Faller d’Alzira obri les seues portes de manera física i virtual
VIDEO/ El Museu Faller d’Alzira obri les seues portes de manera física i virtual

VIDEO/ El Museu Faller d’Alzira obri les seues portes de manera física i virtual

0
0

La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han presentat hui la visita Virtual al Museu Faller d’Alzira, com a continuïtat del treball de digitalització del patrimoni que realitzen de manera conjunta.

Aquest tour estarà disponible a la pàgina municipal i també a riberana.es, i permet recòrrer aquest museu que interpreta la festa fallera amb la singularitat del món de la festa a Alzira.

L’acte de presentació ha estat al museu faller d’Alzira, a càrrec del president de la Mancomunitat, Txema Peláez i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i ha comptat amb l’assistència de la Fallera Major Infantil d’Alzira, Claudia Dolz.

ALZISAN Ecologico y tradicional

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha explicat que “En una setmana fallera com la d’enguany, es fa més necessari trobar noves maneres de viure les falles, hem d’apostar per este tipus de projectes que ens permeten acostar-se al nostre patrimoni de manera virtual. Amb el desig de poder tornar prompte a viure-les des del carrer, però amb la responsabilitat d’apropar-se a la festa amb la responsabilitat, convidem tots els alzirenys a reviure les falles mitjançant el Museu Faller”

Per la seua banda el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, ha destacat que “des de la Mancomunitat de la Ribera Alta estem apostant per un espai virtual, una finestra al patrimoni de tota la nostra comarca. La visita virtual està formada per 13 panoràmiques composades amb 3.088 fotografies. Incorpora uns 32 punts d’informació textual en 4 idiomes. La col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat continua, gràcies al conveni signat entre ambdues parts, i en abril presentarem el model en 3D de les Torres de la Ribera, amb la Torre dels Coloms, la Torre d’Antella i la Torre d’Alfarp. A més, el departament de digitalització de Patrimoni, posat en marxa gràcies al projecte Interreg CD-Eta, començarem prompte a treballar en la digitalització del museu Casa d’Alós».

El treball ha estat realitzat des del Departament de Digitalització de Patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb la regidoria de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alzira. Està disponible en 4 idiomes (castellà, valencià, anglés i francés). Inclou diferents elements multimèdia (vídeos, fotografies, textos explicatius) realitzats per l’Ajuntament d’Alzira.

“Per segon any no anem a poder vibrar amb la festa que totes i tots els valencians portem dins, així que el Museu Faller d’Alzira és una opció per a disfrutar de tota l’essència de les falles on es mostra tot el que les envolta: gastronomia, pólvora, indumentària, música, ninots. El museu estarà obert, amb entrada gratuïta, de dimarts a divendres, d’11 a 13 hores, i dimecres també de vesprada, de 17 a 20 hores”, ha manifestat la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar.

El treball de digitalització del Museu Faller d’Alzira virtualitza aquest complet espai d’interpretació de la festa I Suposa una continuïtat al treball de digitalització del MUMA, el museu municipal d’Alzira.

baner Carniceria Jordan largo

RIBERANA

La Mancomunitat de la Ribera, a través del portal Riberana, està digitalitzant de diferents elements del patrimoni natural i cultural, tant museístic com immaterial, bibliogràfic o arquitectònic.

El servei de digitalització de l’ens comarcal ha estat possible gràcies a la participació al programa “Interreg Europe CD-Eta”. Després del conveni signat entre l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de municipis de la Ribera Alta, s’ha digitalitzat el MUMA, la senda històrica de la vall de la Murta, el camí natural de l’Antic Treneti ara també el Museu Faller d’Alzira.

Els següents elements a ser presentats, realitzats pel departament de Digitalització de la Mancomunitat són la digitalització en 3D de la Torre dels Coloms (Monestir de la Murta), junt a unes altres dues torres de la comarca (torre d’Antella i torre d’Alfarp) completant així el projecte de les torres de la Ribera. En unes setmanes començaran els treballs per a digitalitzar la casa museu Alós, amb la col·laboració del departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Alzira.

           

tags: