Home ESPORTS ACTUALITAT/ 20 de juny, la Clàssica de l’arròs, una prova de ciclisme femení
ACTUALITAT/ 20 de juny, la Clàssica de l’arròs, una prova de ciclisme femení

ACTUALITAT/ 20 de juny, la Clàssica de l’arròs, una prova de ciclisme femení

0
0

Dones ciclistes de fins a quinze nacionalitats disputaran a Sueca la Clàssica de l’arròs

La prova de ciclisme femení se celebra el diumenge sobre un circuit que combina trams d’asfalt i terra

    Sueca acollirà este pròxim diumenge, 20 de juny, la Clàssica de l’arròs, una prova de ciclisme femení que reunirà més de 350 ciclistes arribades de tots els racons del país i de més enllà de les nostres fronteres. I és que encara que les inscripcions segueixen obertes fins al dijous, ja han confirmat la seua participació ciclistes de fins a dotze nacionalitats: Espanya, Itàlia, Romania, Paraguai, Països Baixos, els Estats Units, el Regne Unit, Irlanda, Portugal, Mèxic, Colòmbia, Alemanya, el Canadà, Dinamarca i Lituània.

    La Clàssica de l’arròs serà puntuable per a la Copa d’Espanya de dones, competició emparada per la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) i que, a més de Sueca, compta amb altres seus com ara Beasain, Balmaseda, Valladolid o Pontevedra. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, Celia Beltrán, i el president de la Penya Ciclista Sueca, Julián Sáez, han presentat este matí la prova davant els mitjans de comunicació.

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

    El circuit de la Clàssica de l’arròs, de 17’7 km amb eixida i arribada en l’avinguda del Teular, discorrerà íntegrament pel terme municipal de Sueca. Una de les peculiaritats de la prova, i que la converteixen en única en tota Espanya, és que compta amb un tram de 4’8 km de terra, entre arrossars, que posarà a prova la tècnica i habilitat de les ciclistes. La resta del circuit, 12’9 km, serà sobre asfalt, combinant trams amples amb uns altres més estrets. Un altre dels factors que caldrà tindre en compte i que pot endurir les carreres serà el vent, que sol bufar amb força en una zona totalment desproveïda de construccions que permeten resguardar-se. 

    La Clàssica de l’arròs constarà de tres carreres independents entre si. A les nou del matí serà el torn de les cadets, que completaran dues voltes al circuit per a totalitzar 35’4 km. La següent mànega, amb eixida a les deu i mitja, estarà reservada a les júniors i màsters, les quals donaran tres voltes per a completar 53’1 km. Finalment, la prova elit i sub23 tancarà la matinal de ciclisme a partir de les dotze i mitja. Les ciclistes hauran de donar cinc voltes al circuit i sumar 88’5 km.

    L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, s’ha mostrat satisfet amb què la ciutat torne a acollir un esdeveniment esportiu d’àmbit nacional “i a més amb un protagonisme exclusiu de la dona. Es parla molt de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Des de l’àmbit de l’esport, es poden aconseguir també molts avanços i la Clàssica de l’arròs del diumenge serà un bon exemple. Les millors ciclistes nacionals i internacionals estaran a Sueca competint per uns paratges únics, que són el nostre orgull i que hem de mostrar al món”, va assenyalar Vázquez.

    “La Regidoria d’Esports sempre està al costat dels i les esportistes, així com dels clubs locals que ens aporten projectes viables i beneficiosos per a Sueca. Un dels nostres objectius és donar visibilitat a les nostres esportistes i amb la Clàssica de l’arròs ho aconseguirem. A més, el diumenge tindrem l’al·licient de comptar amb tres ciclistes de Sueca, una en cada carrera. És el moment d’anar a recolzar-les a totes, però especialment a la cadet Anna Quintero, a la màster 30 Cinta Sancho i a la sub23 Sara Bonillo, les tres suecanes que estic segura que ho faran fenomenal”, va apuntar Celia Beltrán, edil d’esports.

    Finalment, el president de la Penya Ciclista Sueca, Julián Sáez, ha mostrat el seu agraïment a les institucions, a les empreses i a totes les persones voluntàries que el diumenge faran possible un esdeveniment únic a Espanya. “La suma de moltes voluntats és el que permetrà que puguem celebrar una prova que no deixarà indiferent a ningú. A Espanya estem acostumats al ciclisme de ports de muntanya i vivim d’esquena a eixe altre ciclisme de clàssiques tan arrelat en països com ara Bèlgica, Holanda, Itàlia o França. La Clàssica de l’arròs serà molt exigent i la guanyadora en cada mànega serà una ciclista molt completa. Volem demostrar que un traçat sense desnivell pot arribar a ser tan dur i selectiu com una etapa d’alta muntanya”, va assenyalar Sáez.

    Totes les proves del diumenge podran seguir-se en streaming a través del perfil oficial de la Clàssica de l’arròs en Facebook.

tags: