Home COMARCAL CULTURA/ «Dirección Sureste» Nova obra literària de Soledad Vallet
CULTURA/ «Dirección Sureste» Nova obra literària de Soledad Vallet

CULTURA/ «Dirección Sureste» Nova obra literària de Soledad Vallet

0
0

Dirección Sureste és el primer llibre de narrativa infantil escrit per Soledad Vallet, il·lustrat per Úrsula Nieto i editat per Ediciones Carena.

Aquesta escriptora el 2018 publicà en aquesta mateixa editorial el seu poemari Amorémonos.

 

L’autora

  • Soledad Vallet, Va nàixer a Cullera (València) el 20 de setembre de 1972.
  • Va estudiar Administració i Finances i encara que s’ha dedicat a això professionalment, l’escriptura sempre ha sigut la seua passió.
  • Ha publicat amb l’editorial Carena el poemari romàntic Amorémonos (2018) i el llibre infantil Direcció Sud-est (2021).
  • Ha participat en les antologies: Versos en l’aire IX (2019) i Versos des del cor VI (2020).

La història


L’autora conta la història de César i el seu gos Braco que viuen una sèrie d’aventures acompanyats de Lamberto, un ànec que s’estrena com a comercial d’una empresa que es dedica al món de la Imaginació. La Presidenta, la Científica, la Doctora, les Bruixes… ajuden els personatges a avançar en el seu itinerari d’aprenentatge en mig d’un espai imaginari però ple de natura.


A més, la seua lectura resulta entretinguda gràcies al ritme àgil de la construcció dels sis capítols dels quals consta el relat. Transmet valors com l’acceptació de la diversitat, la resolució de conflictes i, per damunt de tot, reivindica la fantasia i la imaginació com a entreteniment, així com els jocs que podríem qualificar de tota la vida. Porta com a extra la participació del públic lector , si aquest ho vol, de la qual cosa s’ha encarregat la il·lustradora Úrsula Nieto.

ALZISAN Ecologico y tradicional


Marcar l’edat a la qual van dirigits els llibres és un recurs editorial que respon a un clixé comercial que ajuda les persones lectores i \o compradores a triar els llibres i que garanteix un cert èxit en l’adquisició del producte. Dirección Sureste respon més o menys als cànons del middle gradel. Ara bé, no trobarem el dolent o la dolenta, no hi són, els personatges avancen però enfrontant-se a desafiaments i no a persones. Va dirigit, doncs, a un públic entre 8 i 12 anys que li agrade llegir però que no necessite un disseny gràfic elaborat.


Tot i els cànons, s’observa que el llibre no porta edat assignada en cap part de la coberta ja que, també, el públic adult en pot fer una lectura agradable. Pot llegir-lo per a sí mateix, o per a d’altres, i així desconnectar de la realitat i viure situacions imaginàries cosa molt recomanable en els temps que corren.