Home ACTUALITAT IGUALTAT/Quinze dones valencianes.
IGUALTAT/Quinze dones valencianes.

IGUALTAT/Quinze dones valencianes.

0
0


Dones de totes les classes socials i de diferents èpoques històriques. És això només el que les uneix: ser dones i valencianes.

No les distingeix res més. No totes són conegudes ni destaquen en un camp concret. No totes són dones excepcionals, extraordinàries.

Tampoc no era aquest el propòsit del llibre. Algunes, és veritat, són dones poderoses: reines i virreines, i fins i tot, de manera sorprenent, les dues coses successivament. D’altres, per contra, se situen a l’extrem oposat de la jerarquia social: són dones de classe treballadora o compromeses amb la llibertat, el progrés i l’emancipació del gènere humà.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Dones de totes les classes socials i de diferents èpoques històriques. Vencedores i vençudes, víctimes i botxins, agosarades i insegures, dogmàtiques i dissidents, somniadores, emprenedores, lluitadores… Dones de tota mena i condició, com són les dones reals. Els quinze textos reunits són, en el millor sentit de la paraula, assaigs.

Uns assaigs que naixen d’investigacions prèvies, pròpies o d’altres autors, que en alguns casos han estat fetes expressament per a aquest llibre, basades en material documental inèdit, d’arxiu, o publicat. Uns assaigs, però, escrits amb una doble voluntat de síntesi i d’amenitat per a arribar a un públic ampli.

anigifTOTALZIRAlargo

Juan Vicente García Marsilla («Carrossa de Vilaragut»)
Ferran Garcia-Oliver Garcia («Sor Isabel de Villena»)
Lledó Ruiz Domingo («Maria de Castella»)
Antoni Furió Diego («Beatriu Guimerà»)
Vicent Josep Escartí Soriano («Germana de Foix»)
Estefania Ferrer del Río («Mencía de Mendoza»)
Rosa Maria Gregori Roig («Jerónima Galés»)
Laura Peris Bolta («Narcisa Torres»)
Pau Viciano Navarro («Amàlia Fenollosa»)
Blanca Cerdá Aznar («Manuela Solís i Claràs»)
Ana María Aguado Higón («Alejandra Soler»)
Rosa Solbes López («Maria Cambrils»)
Josepa Cortés Escrivà («Empar Navarro»)
Guillem Chismol Muñoz-Caravaca («Olimpia Arozena»)
Maria Folch Segarra («Enriqueta Agut»

En la presentació del llibre hui a Alzira “Quinze dones valencianes” amb la intervenció de la regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Vivenda, Marina Mir; l’editor del llibre i autor d’una de les biografies, Antoni Furió; i l’autora d’una de les biografies, Laura Peris. A més, han acudit a l’acte, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda; i la regidora Marisa Escribà.