Home DESTACADES ACTUALITAT/ Digitalització de Patrimoni
ACTUALITAT/ Digitalització de Patrimoni

ACTUALITAT/ Digitalització de Patrimoni

0
0

La Mancomunitat de la Ribera Alta edita una guia del departament de Digitalització de Patrimoni per a compartir-lo amb entitats locals

La presentació ha contat amb la presència del secretari autonòmic, d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan,

El secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, ha assistit a la presentació de la Guia del Departament de Digitalització de Patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta, i ha destacat el treball de les institucions locals en afavorir la transformació digital des de l’administració cap a la societat. Juan ha reconegut el treball realitzat per l’ens comarcal per a difondre i preservar el patrimoni local, i les possibilitats que això aporta a uns altres sectors socials, com a motor d’impuls econòmic.

ALZISAN Ecologico y tradicional

La creació del Departament i la posada en marxa d’un espai de difusió i preservació de patrimoni ha estat destacada com una “bona pràctica en innovació i el que ens agradaria que feren la resta d’ajuntaments valencians”, que a més no vol quedar-se en els límits de la comarca si no poder “ser compartida lliurement i contribuir a que unes altres entitats repetisquen la iniciativa”. Jordi Juan també va destacar que amb treball de digitalització està “facilitant-se accés a la investigació, i a la generació de recerca”.

Txema Pelàez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, va agraïr el suport del secretari autonòmic, a qui ha fet entrega dels primers exemplars de la Guia del departament de Digitalització de Patrimoni, un document que recull i descriu de manera detallada com ha estat possible aquest servei, des dels “recursos tècnics i humans, els criteris de prioritat, la seua metodologia, el hardware i software necessaris o el protocol per a digitalitzar un museu, per exemple”. Aquesta guia preten ajudar a replicar l’experiència per a que “unes altres administracions contribuisquen a conservar el patrimoni digitalment, evitar la seua pèrdua i ajudar a la seua difusió” ha destacat el president de l’ens comarcal. “Des de la Mancomunitat estem orgullosos d’haver dut a terme una experiència pionera. En el seu moment no teníem molts exemples en els que recolzar-nos. Desitgem ara compartir el nostre recorregut, per a que unes altres mancomunitats o ajuntaments puguen anar més ràpid que nosaltres, i conservar i difondre el patrimoni de tots i totes”.

La guia està disponible en castellà, valencià i anglés, en paper i en versió digital, a través de l’adreça https://riberana.es/val/guia-departamento-digitalizacion. La seua traducció i edició ha sigut possible gràcies al finançament del projecte Interreg Europe CD-Eta, i ha estat una iniciativa de la Mancomunitat, arran dels canvis derivats de la crisi de la covid 19.

Entre els últims elements digitalitzats per la Mancomunitat, el president ha destacat la visita al Museu Faller d’Alzira i la Muntanyeta d’Alberic, amb mes de 2000 visitants únics en total durant els messos de març i abril; i ha anunciat que prompte es publicarà una visita a la Torre dels Milà, en Massalavés, el museu de la Mel, en Montroi i o diverses edicions multimèdia del llibre “Geografia, Història i Patrimoni”.