Home ECOLOGIA ECOLOGIA/ La Ribera estarà en la marxa pel clima
ECOLOGIA/ La Ribera estarà en la marxa pel clima

ECOLOGIA/ La Ribera estarà en la marxa pel clima

0
0

la Comunitat Valenciana i la Ribera som zones que eixirem molt perjudicades pel calfament global

Un autobús amb 50 persones de distintes localitats de la Ribera, organitzat per Xúquer Viu i la Ribera en Bici, anirà demà 6 de desembre a la Marxa pel Clima de Madrid.

A la 25 (COP) va la vençuda?

ALZISAN Ecologico y tradicional

Quan alguna cosa costa molt d’eixir i ho intentem una i altra volta fins que l’aconseguim, solem dir que a la tercera va la vençuda. Doncs bé, Conferències de les Parts (COP) sobre el Clima s’han fet ja 24 i a la vista estan els resultats, cada any pitjor: més ones de calor, més sequeres, incendis, plogudes torrencials, erosió, plagues, etc. etc.

I hem de saber que la Comunitat Valenciana i la Ribera som zones que eixirem molt perjudicades pel calfament global, totes les previsions ho diuen, perquè vivim en la part d’Europa amb major risc de desertificació i el calfament anirà agreujant-ho cada volta més.

De fet, no cal esperar molts anys per vore els efectes, ni tan sols els 10 que donen ja de termini els científics per a canviar si no volem entrar en una fase de retroalimentació irreversible per la fusió de l’Àrtic i d’altres grans masses de gel. Basta amb veure com està ara la nostra conca hidrogràfica des de fa 4 anys:

I el que prediu l’Aemet per als propers anys resulta molt greu:

Aleshores, hem de quedar-nos a casa esperant que aquells negociadors de Madrid ens ho resolguen en la COP? Doncs nosaltres pensem que no, que vistos els nefastos precedents de les anteriors 24 COP, és imprescindible que els ciutadans pressionem i molt, que exigim acords seriosos que comencen a reduir les emissions de CO2, com demanen els científics, per evitar el desastre climàtic.

Així que aprofitant que enguany se fa a Madrid, la gent més conscienciada de La Ribera hem decidit llogar un autobús i anar-nos-en a la Manifestació internacional pel Clima, el divendres 6…

(Ministerio para la Transición Ecológica, emisiones CO2, 2017)

Però donada la urgència de l’emergència climàtica, no podem esperar que les solucions vinguen des de dalt, coneguem bé les causes del problema (les emissions de gasos d’efecte hivernacle, CO2 sobretot) i els ciutadans hem d’ajudar a resoldre-lo aplicant ja les solucions conegudes: minimitzar l’ús dels automòbils, utilitzar la bici i el tren, fugir del consumisme i de l’usar i tirar, fomentar l’economia circular, aplicar les 4R, estalviar energia i recursos, aprofitar l’energia solar, consumir productes ecològics i de proximitat, protegir realment els ecosistemes, etc.

Xúquer Viu i La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció

PD: Des d’ací volem també denunciar el linxament infame a què alguns grans mitjans de comunicació estan sotmetent a Greta Thumberg, la cara més visible del moviment juvenil pel clima, atacant i qüestionant cada pas que dóna, com si fora ella la responsable de la situació dramàtica del planeta i no els grans poders econòmics i polítics mundials.

És realment vergonyosa la submissió a la indústria i als lobbies del petroli o les elèctriques d’aquests grans mitjans, que ataquen a una xiqueta de 16 anys amb tota mena d’arguments espuris mentre blanquegen la imatge de les empreses més contaminants, com és el flagrant cas d’Endesa (l’empresa més contaminat d’Espanya, que emet el 23% del CO2 de la industria i el 9’3% del total espanyol!), a la qual ficaren en portada els principals diaris espanyols el dia de la inauguració de la COP dient que liderava els canvis cap a una societat sense emissions… Quina vergonya de periodisme!