Home HOSPITAL HOSPITAL/ Acció Local en Salut de la Ribera
HOSPITAL/ Acció Local en Salut de la Ribera

HOSPITAL/ Acció Local en Salut de la Ribera

0
0

1r Fòrum de Regidories per l’Acció Local en Salut de la Ribera

El Departament de la Ribera promou la salut des de l’àmbit local

Este fòrum s’emmarca dins de XarxaSalut, la xarxa de municipis per la salut de la Comunitat Valenciana

ALZISAN Ecologico y tradicional

Alcaldes, regidors i tècnics d’una vintena d’ajuntaments s’han donat cita, este matí, a l’Hospital d’Alzira, per a adquirir coneixements i intercanviar experiències sobre com generar salut des dels mateixos municipis.

Ha sigut en el 1r Fòrum de Regidories per l’Acció Local en Salut de la Ribera (Reg-ALS), organitzat pel Departament de Salut de la Ribera i el Centre de Salut Pública d’Alzira. Este fòrum s’emmarca dins de XarxaSalut, la xarxa de municipis per la salut de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu del Fòrum, que està previst que se celebre amb caràcter anual, és el que els assistents adquirisquen coneixements pràctics i habilitats per a desenvolupar estratègies, programes i projectes per tal de generar salut i benestar en l’àmbit municipal.

Així, a esta primera convocatòria han assistit representants municipals d’àrees com la salut, l’urbanisme, l’acció social, l’esport, la participació, l’educació, el medi ambient, la joventut i la igualtat, entre altres.

“Són tots ells àmbits que, encara que no ho semblen a priori, tenen molt a dir en la preservació de la salut, ja que s’ha demostrat que són els principals determinants d’esta”, ha destacat Joan Paredes, subdirector mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut, qui ha recordat que, “en qüestions de salut, moltes vegades importa més el codi postal que el codi genètic”.

D’esta forma, durant la jornada s’ha destacat la necessitat de canviar el model de salut que existeix en l’actualitat, “passant d’un model d’atenció individual i centrat en la curació de la patologia, a un model més grupal i comunitari que tinga en compte, no només a la gent que emmalalteix, sinó que incloga a la gent sana i incorpore la participació de la població en la cura de la seua pròpia salut”.

En este sentit, s’ha assenyalat que “només entre el 10-15% de la població freqüenta els centres sanitaris i ho fa quan ja ha aparegut la malaltia, per la qual cosa és essencial que ens coordinem des de tots els entorns: local, educatiu, soci-laboral i sanitari, per a desenvolupar estratègies que permeten preservar la salut de la resta de la població”, ha conclòs Paredes.