Home HOSPITAL HOSPITAL/ Tancament de la planta de preingresos de l’hospital de la Ribera
HOSPITAL/ Tancament de la planta de preingresos de l’hospital de la Ribera

HOSPITAL/ Tancament de la planta de preingresos de l’hospital de la Ribera

0
0

El sindicat ha insistit que romanga oberta aqueixa planta.

CSIF adverteix del tancament de la planta de preingresos de l’hospital de la Ribera amb Urgències saturades i reclama planificació.

El sindicat lamenta que la direcció decidira tancar-la durant dos dies malgrat la pressió hospitalària

ALZISAN Ecologico y tradicional

El sindicat CSIF avisa que la planta de preingresos de l’hospital de la Ribera ha estat tancada entre el 24 i el 26 de desembre malgrat la pressió hospitalària i de la saturació en Urgències. La central sindical lamenta la “desorganització i improvisació” i reclama més planificació i reforços de personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que des de fa mesos la “la Direcció d’Infermeria està utilitzant al personal de la planta central o de preingresos, quan la tanquen, per a altres plantes”. Aquesta circumstància es produeix a pesar que “d’aquesta forma sobrecarreguen el servei d’Urgències”. El sindicat ha insistit que romanga oberta aqueixa planta.

CSIF recalca que, malgrat els advertiments, del context de pandèmia i de les dades a l’alça, “la Direcció decideix tancar la planta de preingresos el 24 de desembre i enviar als treballadors a cobrir incidències en la resta de l’hospital.

Això va comportar un increment de la pressió en Urgències, ja que els pacients quedaven ingressats en els boxs del citat servei d’Urgències al no disposar de la planta de preingresos”.

El sindicat continua explicant que “el 26 a la nit van haver de tornar a obrir la planta davant el caire que estaven prenent els esdeveniments”. Aquests fets es produeixen en un context en què “als treballadors de la planta central els van denegar els dies lliures als quals tenien dret amb l’excusa que en estar oberta la planta faltava personal.

Després, en una nova improvisació, van adoptar la mesura alegal que estigueren en els seus domicilis però que en qualsevol moment podrien ser requerits per a acudir al seu lloc de treball”.

baner Carniceria Jordan largo

CSIF reclama “planificació i organització” en el departament de salut i reforços urgents de personal per a atendre les necessitats hospitalàries.

El sindicat avisa de la situació que pateixen professionals d’infermeria, TCAEs o zeladors per l’escassetat de recursos i “improvisació”. A més, insisteix en l’obertura constant de la planta de preingresos davant la situació actual de pandèmia.