Home SALUT SALUT/ Campanya de vacunació 2019 -2020
SALUT/ Campanya de vacunació 2019 -2020

SALUT/ Campanya de vacunació 2019 -2020

0
0

El Departament de Salut de la Ribera vacuna enfront de la grip a prop de 41.000 persones en les primeres set setmanes de campanya

• Els alts nivells de vacunació estan sent possibles a la implicació i treball desenvolupat, principalment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària

El Departament de Salut de la Ribera ha vacunat contra la grip a 40.810 persones en les primeres set setmanes des de la posada en marxa de la campanya de vacunació, que va començar el darrer 4 de novembre.

ALZISAN Ecologico y tradicional

Això ha suposat vacunar ja al 60,08% dels majors de 64 anys, el grup de risc més important on està recomanada la vacunació contra la grip.

Estos alts nivells de vacunació, que en zones bàsiques com Alzira i Algemesí supera el 62% dels majors de 64 anys ja vacunats, són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de la Ribera ha realitzat per difondre la campanya i fer-la accessible als grups de risc de la comarca, així com a la implicació i treball desenvolupat, principalment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària.

En este sentit, cal recordar que el Departament de Salut de la Ribera ha enviat 52.000 cartes personalitzades a les persones majors de 64 anys, oferint-los data i hora per vacunar-se en el seu centre de salut. D’esta manera, s’evita als pacients cues i esperes innecessàries i s’agilitza la feina dels professionals sanitaris.

Si un ciutadà inclòs en un grup de risc on és recomanable la vacunació no rep la seua carta personalitzada, només ha d’acudir al seu centre de salut amb la seua targeta SIP per sol•licitar la vacunació.

Sessions informatives

Així mateix, professionals d’Infermeria estan duent a terme sessions informatives a diversos municipis de la comarca, adreçades als grups de risc, per tal de prevenir la grip i oferir consells i pautes per preservar la salut durant els mesos d’hivern.

Així, poblacions on ja s’han realitzat estes sessions, com Guadassuar i Llombai, han vist incrementada la seua taxa de vacunació respecte a altres anys, arribant ja, respectivament, a prop del 63% i del 54% de la vacunació de la gent gran de 64 anys.

Grups de risc

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recomana i insisteix en la importància de la vacunació contra la grip en persones majors de 64 anys, els malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida.

Així mateix, també s’inclouen entre els grups de risc a les dones embarassades, treballadors sociosanitaris, persones que tenen cura d’altres que pertanyen a un grup de risc i als membres de les forces i cossos de seguretat, entre d’altres.