Home SALUT SALUT/ Seguretat del pacient
SALUT/ Seguretat del pacient

SALUT/ Seguretat del pacient

0
0

L’Hospital d’Alzira incorpora l’ús d’un jupetí vermell per millorar la seguretat en l’administració de fàrmacs

• Utilitzat pels professionals d’Infermeria, el jupetí adverteix que no han de ser interromputs mentre realitzen la seua tasca

• També s’ha format a professionals i pacients i s’han col·locat cartells en les plantes d’hospitalització informant de la mesura

ALZISAN Ecologico y tradicional

L’Hospital Universitari de la Ribera ha implantat un projecte per millorar la seguretat en l’administració de fàrmacs. Es tracta de l’ús d’un jupetí vermell que identifica els professionals d’Infermeria que es troben preparant i administrant medicaments.

El jupetí identificatiu, que porta visible la llegenda «Atenció. No molestar. Preparant medicació. Gràcies», avisa pacients, familiars i altres professionals que el professional d’Infermeria que el porta està preparant o administrant els tractaments farmacològics i que no ha de ser interromput, a excepció que es produïsca una emergència en l’àrea d’hospitalització.

Segons ha assenyalat la supervisora d’Infermeria de Docència, Qualitat i Farmàcia de l’Hospital de la Ribera, Sonia Gomis, «l’evidència científica demostra que cada vegada que s’interromp a l’infermer en el procés de preparació o administració dels tractaments, ja siga per consultes de pacients i familiars i d’altres professionals sanitaris o per cridades de telèfon, augmenta la possibilitat que puga produir-se un error de medicació».

El projecte, que ja s’ha implantat en totes les àrees d’hospitalització de centre alzireny, «també ha suposat la formació a personal d’Infermeria, auxiliars i pacients sobre la necessitat d’evitar interrupcions durant tota la fase de preparació i administració de la medicació», ha destacat Gomis.

Així mateix, s’han col·locat cartells informatius en totes les plantes, dirigits a pacients i familiars, en les quals es sol·licita la seua col·laboració per al bon desenvolupament d’esta mesura.