Home SALUT SALUT/ Serveis de SAMU sense metge
SALUT/ Serveis de SAMU sense metge

SALUT/ Serveis de SAMU sense metge

0
0

CSIF avisa de serveis del SAMU sense metge a la província de València i exigeix la cobertura de totes les places en les bases

El sindicat assenyala que a València, Torrent, Manises, Sueca o L´Alcúdia han tingut falta de facultatiu aquests dies

El sindicat CSIF avisa que unitats del Servei d’Assistència Mèdica Urgent (SAMU) estan realitzant durant aquests dies intervencions sense facultatiu.

ALZISAN Ecologico y tradicional

La central sindical reclama a Conselleria de Sanitat que cobrisca totes les baixes i els torns de vacances davant un fet que provoca una greu deterioració del servei a la ciutadania.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la situació ha arribat fins a l’extrem que el passat 24 de desembre va haver-hi cinc unitats del SAMU sense metge, la qual cosa representa la quarta part del total existent a la província. En concret es tractava de les que tenen base a Torrent, Manises, Hospital General, L´Alcúdia i Oliva, aquesta última operativa únicament dotze hores diàries.

El sindicat apunta que la falta de facultatius s’ha reproduït altres dies, com el 21 de desembre en la base de Sueca, el 22 a Malva-rosa i L´Alcúdia, el 25 en La Fe de Campanar; o el 27 de nou en La Fe i Hospital General. El 28 de desembre també es van produir manques d’infermers en el CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) i en alertes epidemiològiques.

La central sindical reclama a Conselleria de Sanitat que reforce les unitats SAMU amb el personal sanitari necessari, de manera que no es repetisca en pròxims dies aquesta situació que posa en risc la seguretat de la ciutadania i que minva la capacitat d’atenció dels professionals.

CSIF, a més, ha presentat escrit davant la Direcció del SAMU perquè no duga a terme trasllat de personal adduint necessitats del servei sense notificar-lo amb un escrit justificat al treballador afectat.

La central sindical recorda a Conselleria que el concepte de “necessitats del servei” requereix d’una “descripció de les circumstàncies imprevistes i una explicació de la justificació i motivació”, per la qual cosa li insisteix en “una justificació reforçada si es produeix una limitació de drets subjectius o interesse legítims”.