Home SALUT SALUT/ Unitat d’Hospitalització a domicili
SALUT/ Unitat d’Hospitalització a domicili

SALUT/ Unitat d’Hospitalització a domicili

0
0

L’Hospital de la Ribera va atendre a més de 2.200 pacients en el seu domicili en 2019

• Esta Unitat ofereix al pacient els mateixos tractaments i proves que se li realitzarien en l’àmbit hospitalari

L’Hospital Universitari de la Ribera va atendre un total de 2.212 pacients en els seus domicilis durant l’any 2019, a través de la seua Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD).

ALZISAN Ecologico y tradicional

D’esta manera, entre gener i desembre de 2019, la UHD va registrar 3.119 altes (l’equivalent a ingressos en els serveis d’hospitalització).

“Esta elevada activitat que mantenim en la UHD de la Ribera és possible gràcies a l’important increment de professionals que ha registrat esta Unitat”, ha afirmat el Dr. Antonio Martín, facultatiu de la UHD, qui ha afegit que “actualment, esta Unitat està atesa per 17 professionals, entre els quals es troben mèdics, fisioterapeutes, auxiliars clínics i personal d’Infermeria”.

Així, durant l’any 2019, la UHD va realitzar 68.349 visites a domicili de personal mèdic i d’Infermeria i altres 997 visites de Fisioteràpia.

“L’hospitalització a domicili proporciona un tracte més humanitzat al pacient, al qual se li realitza qualsevol tractament i prova que puga necessitar, com si estiguera ingressat en l’àmbit hospitalari, però amb els beneficis que, per al seu benestar general, suposa estar en el seu propi domicili, un entorn més confortable i pròxim”, ha destacat el Dr. Martín.

D’esta manera, es millora la qualitat assistencial i s’eviten trasllats tant del pacient com dels seus familiars.

La UHD s’ocupa d’atendre pacients crònics que han patit una agudització de les seues patologies, pacients que requereixen ser atesos per infeccions o cures complicades i pacients pal·liatius, en la seua majoria de caràcter oncològic.

El 70% de les persones ingressades en la UHD són pacients remesos des dels serveis de Medicina Interna i Urgències, mentre que la resta procedeixen de les consultes d’Atenció Primària i Atenció Especialitzada.

A més, el pacient disposa d’un número de telèfon amb el qual es pot posar en contacte amb els professionals de la UHD per a realitzar les consultes que requerisca. Així, durant l’any 2019, la UHD de la Ribera va atendre un total de 34.777 consultes telefòniques.