Home SALUT SOCIETAT/ Atenció psicològica materno-infantil
SOCIETAT/ Atenció psicològica materno-infantil

SOCIETAT/ Atenció psicològica materno-infantil

0
0

En el dia dels xiquets i xiquetes expliquem el  programa pil·lot d’atenció psicològica PAPMI, que es porta a terme a Alzira.

Programa municipal gratuït d’atenció psicològica materno-infantil

L’Ajuntament d’Alzira oferix de manera gratuïta PAPMI, un servei d’atenció psicològica integral a xiquets nounats i a famílies. En este programa, un equip de psicòlogues especialitzades fan un seguiment trimestral del desenvolupament socio-emocional i psicològic de les criatures des dels tres mesos d’edat fins els 18 mesos.

Des de la regidoria de Serveis Socials i en col·laboració amb l’Institut psicològic d’Infància i Família, oferim este programa del qual vos parlem hui, el dia internacional dels xiquets i xiquetes. Estem molt satisfets amb este servei implementat des de l’any passat, per la bona acollida que ha tingut, ja que hem atés a més de 40 famílies des de la seua posada en marxa. Volem estar junt a les famílies per a potenciar les seues fortaleses i donar-los la tranquil·litat d’estar fent el millor per als seus nadons” ha explicat la regidora de l’àrea, Marina Mir.

ALZISAN Ecologico y tradicional
 

A més, afig, és un programa d’impacte sobre el benestar infantil justificat des del nou marc normatiu en matèria de promoció dels drets dels xiquets xiquets i xiquetes amb el municipalisme com a referència a través de la proximitat”

En este programa es treballen temes relacionats amb la criança com el desenvolupament emocional dels xiquets i xiquetes o la interacció que s’establix entre els nadons i els pares i mares. A més, les professionals que hi treballen tracten de resoldre els dubtes que els puguen sorgir a les famílies en aspectes com el menjar, els plors, la son o les habilitats que van desenvolupant els seus fills i filles.

Segons ha afirmat Noemí Benito, psicòloga de Serveis Socials, és un servei que té molt bona resposta entre les famílies de la ciutat perquè a ser mare o pare s’aprèn amb l’experiència.

Recordem que es tracta d’un programa gratuït de caràcter preventiu. Per a demanar la primera visita s’ha de telefonar al 636 23 71 54 i les sessions, que tenen una duració d’uns 30-40 minuts, es realitzen en les instal·lacions municipals de Serveis Socials, al Carrer Independència, número 43, d’Alzira.