Home ACTUALITAT SOCIETAT/ Plantes repel·lents de mosquits
SOCIETAT/ Plantes repel·lents de mosquits

SOCIETAT/ Plantes repel·lents de mosquits

0
0

Set plantes repel·lents de mosquits, que funcionen

PLANTAS ANTI MOSQUITOS

Amb l’estiu encara en el seu apogeu els temuts mosquits continuen sent el malson de moltes cases. En algunes zones de la província quan cau la nit no donen treva, la qual cosa obliga a moltes famílies a la incessant cerca de remeis per a intentar acabar amb ells i reduir les molestes picades. Entre ells, una bona opció és apostar per plantes que, a més de decoratives, pots ser bones aliades per a espantar a aquests insectes.

En el mercat hi ha moltes varietats que, segons els experts, són efectives en aquesta peculiar lluita. Es tracta de tests que, a causa de la seua composició química i a l’aroma que desprenen, actuen com a repel·lents naturals i més respectuosos amb el medi ambient. Incorpora-les al teu jardí o a un racó del teu saló i fes-te un escut natural! Aquestes són amb les quals has de fer-te en la teua pròxima visita al viver o a la teua floristeria:

Lavanda
A més de ser una excel·lent planta per a espantar als molestos mosquits i altres insectes -per la seua fragància intensa deguda a la càmfora i a l’eucaliptus- omplirà la teua llar d’olor d’estiu, la qual cosa és un plus. A més, la lavanda és una planta fàcil de cultivar que aconsegueix la seua màxima floració al juliol i agost. Aprofita la seua temporada!

ALZISAN Ecologico y tradicional
MIM21 banner interior

Citronel·la
Segur que hauràs recorregut a ella en més d’alguna ocasió. I és que el seu ús per a repel·lir insectes com els mosquits està molt estés gràcies a la seua efectivitat. Els olis essencials d’aquesta planta desprenen una aroma que desagrada als mosquits.

Llimera
La llimera produeix un oli que conté algunes de les mateixes propietats que la citronel·la, inclosa la capacitat de repel·lir els mosquits. A més lluirà en qualsevol racó del teu pati!

Menta
És una altra de les plantes més populars per a allunyar els mosquits d’una manera més natural i sostenible. Així mateix, gràcies a les seues propietats antisèptiques es pot utilitzar en infusió per a netejar i alleujar les picades d’aquests i altres insectes.

Alfàbega
Es tracta d’una planta molt valorada en cuina però també molt utilitzada pels agricultors, sobretot en l’ecològica, com a repel·lent natural. Posa un parell de tests al costat d’una finestra per a absorbir la seua aroma i evitar que els mosquits entren en la teua llar.

Romero
El romer també es troba entre les plantes que millor espanten als mosquits. La seua acció repel·lent es deu al fet que conté geraniol, una substància que aquests insectes solen evitar.

Geráneos
És una de les plantes que més fama està adquirint en els últims anys com a remei natural contra els mosquits. És degut a la seua intensa olor de llima i a una substància que comparteix amb la citronel·la i amb la melissa, el citronelol.